Allure Verlichting

Allure Verlichting is gestart in 1997 als fabrikant van horeca verlichting en gespecialiseerd in klassieke verlichting. In 2002 is een vergaande samenwerking aangegaan met Complete Design (fabrikant buitenverlichting) en hebben nieuwe ontwikkelingen en innovaties geleid tot een forse uitbreiding van het productassortiment.

Allure Verlichting – Het verlichtingsmerk draagt de naam Allure omdat alle ontwerpen getoetst zijn vanuit gevoel en persoonlijk oog voor kwaliteit. Armaturen worden vervaardigd in Twente (moakt in twente). Bijna altijd in eigen beheer. Het produceren van verlichting is nog altijd een ambachtelijk vak: elke hanglamp wandlamp, plafonniere en kroonluchter wordt met de hand vervaardigd. Hierdoor is elk armatuur dan ook uniek.

Voor diverse projecten realiseren wij in overleg met de opdrachtgever “Specials” waardoor een unieke serie armaturen ontstaat die u niet in de catalogus terugvindt. Uw exemplaar is speciaal voor u gemaakt en zal daarom zelfs product specifieke verschillen vertonen ten opzichte van een ander. Deze kenmerken gelden als bewijs voor uw originele Allure verlichting armaturen en getuige van uw goede smaak.

In 2010 is Allure agent geworden van het merk Faro dat een breed assortiment sfeerverlichting, binnen- en buitenverlichting op de Nederlandse markt zet. Na een overname in 2014 van Four Seasons, producent van verlichting voor de verhuurmarkt, zijn er verschillende gespecialiseerde afdelingen ontstaan die ieder hun eigen specifieke specialisme en benadering vragen.

“elke hanglamp wandlamp, plafonniere en kroonluchter

wordt met de hand vervaardigd”