PXL Totem Hasselt - Realisatie Aliplast en Stalku Zoetermeer - Foto Thomas Bakker
PXL Totem Hasselt - Realisatie Aliplast en Stalku Zoetermeer - Foto Thomas Bakker
PXL Totem Hasselt - Realisatie Aliplast en Stalku Zoetermeer - Foto Thomas Bakker

PXL studententoren 12 verdiepingen

Toren met 157 woonunits in een recordtijd gerealiseerd

Totem is een studententoren van 12 verdiepingen met 157 woonunits voor studenten van de PXL Hogeschool in Hasselt. Het project is in een extreem korte bouwtijd gerealiseerd doordat de hoofdaannemer Cordeel inzette op prefab betonbouw. Voor de aluminium ramen werd gekozen voor de Aliplast Max Light en de glasgevel op het gelijkvloers en topniveau is een Aliplast MC Wall.

De architect zocht een systeem met een minimale aanzichtbreedte. Met een kader van 35mm en T-profielen van 50mm beantwoordde de MAXLIGHT profielreeks volledig aan de look die men architecturaal voor ogen had. De Aliplast MC WALL doet dienst in een grote variatie aan gevelmogelijkheden, hier werd een zone met een brandweerstand uitgevoerd wat ook binnen deze reeks geen probleem stelt. Om een extra architecturaal aspect aan de gevel toe te voegen werd gekozen voor diepe afdekkappen waarbij men de diepte op de gevel accentueert.


Op vlak van thermische eisen haalt het aluminium systeem Max Light excellente waarden en kan het perfect mee in de strenger wordende Uw-waarden in de projectbouw. De focus lag in dit specifieke project op een oplossing ter hoogte van de koppelingen tussen de aansluiting van de betonpanelen op de werf. Door meerdere elementen in prefab beton aan te leveren die op de werf moesten gekoppeld worden dienden wij ook logistiek en plaatsingstechnisch een opdeling te maken in de bandramen. Visueel moest het bandraam toch doorlopen over de lengte van het gebouw.


Een sterk staaltje van coƶrdinatie in bouwteamfase door zowel de Cordeel projectleiding, onze constructeur Stalku Geveltechniek en Aliplast Aluminium Systems

.

Gepubliceerd op11 juni 2021 om 0:00