Salto BLE (Bluetooth Low Energy)

Tot nu toe was het niet mogelijk om kluisjes en kastjes te voorzien van draadloze, real-time online elektronische toegangscontrole die ook nog eens met een smartphone te bedienen is. Door de BLE (Bluetooth Low Energy) -technologie te integreren in het nieuwste elektronische lockerslot, heeft SALTO een product op de markt gebracht dat nu ook online toegangscontrole functionaliteiten biedt voor o.a. kluisjes, kasten en lades.

"Nu de wereld elke dag digitaler wordt, is het noodzakelijk om juist nu nieuwe technologieën te introduceren voor o.a. de retailmarkt, de gezondheidszorg en het onderwijs", aldus Aznar Sethna – CSMO bij SALTO Systems. "De nieuwe SALTO XS4 Locker Lock met BLE-technologie zorgt voor meer controle, creëert een flexibele en veilige opslagmogelijkheid en stelt gebruikers zelfs in staat om het lockerslot, via een mobiele app, met de smartphone te bedienen".

De wens voor een draadloze elektronische toegangscontroleoplossing met online functionaliteiten voor kluisjes of kasten bestaat al lange tijd in veel sectoren. De specifieke behoeften en de inhoud van kluisjes of kasten verschilt echter wel per doelgroep. Op kantoren kunnen in afgesloten kasten bijvoorbeeld dure apparatuur zitten, in sportscholen bevatten kluisjes in de kleedkamers vooral persoonlijke bezittingen terwijl kluisjes en kasten in de medische sector bijvoorbeeld zware medicijnen kunnen bevatten.

"Het toevoegen van BLE-functionaliteiten aan de SALTO XS4 Locker Lock biedt niet alleen de meest up-to-date bescherming voor kluisjes en kasten, maar geeft tevens de mogelijkheid om deze lockersloten te gebruiken in elk platform van SALTO. Zoals het gebruik in combinatie met het SALTO ProAccess SPACE platform of SALTO KS (Keys as a Service); de Cloud-gebaseerde toegangscontroleoplossing," zegt Aznar Sethna.

SALTO BLUEnet Technologie biedt de mogelijk voor nieuwe functionaliteiten

SALTO BLUEnet Wireless is ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, connectiviteit en gebruiksgemak en is nu succesvol toegevoegd aan de SALTO XS4 Locker BLE.

Het SALTO BLUEnet toegangscontrolesysteem wordt via Bluetooth RF in een netwerk opgenomen en is speciaal ontworpen voor essentiële deursituaties waarbij online toegangscontrole vereist is. De controle en het beheer van alle toegangspunten kan op afstand en in real-time plaatsvinden. De draadloze verbinding van SALTO BLUEnet stelt de beheerder in staat om o.a. direct toegangsgebeurtenissen te controleren, biedt de mogelijkheid om het lockerslot van afstand te ontgrendelen en de status van de deur te controleren.

De geavanceerde technologie die is geïntegreerd in de SALTO XS4 Locker BLE en alle overige SALTO producten met BLE van de SALTO BLUEnet-generatie maakt ook de controle van de batterijstatus en het inzien van de deurgeschiedenis in real-time mogelijk. Net als bij reguliere draadloze SALTO BLUEnet deuren kunnen gebruikers van de SALTO XS4 Locker BLE:

  • Online de status van het lockerslot controleren.
  • Weten of het lockerslot door iemand is geopend of gesloten (kaart is aangeboden)
  • De positie van de schoot inzien (de schoot is in open of gesloten positie)
  • De batterijstatus online controleren
  • Een blacklist via de lockers verspreiden
  • Firmware updates uitvoeren via de draadloze netwerkverbinding
  • Het lockerslot van afstand openen
  • Een noodopening of een noodvergrendeling uitvoeren


Gepubliceerd op10 april 2021 om 0:00