Deel deze spotlight

Alesta® SUperdurable poedercoatings voor nieuwbouw campus lelystad

TekstEUROLACKE
BeeldKraaienvanger architecten

Onderwijscampus van de toekomst.

De nieuwe onderwijscampus in Lelystad ook wel Porteum genoemd, bestaat uit zeven gebouwen, drie voor het vmbo, drie voor het havo/vwo en een cultuurgebouw. De zes schoolgebouwen omvatten 30.000 m2 BVO en bieden plaats aan ruim 3.800 leerlingen. De gebouwen, naar een ontwerp van Kraaijvanger architecten, bestaan elk uit een aantal thuisbasissen waarin leerlingen het grootste deel van hun onderwijs volgen.

Tussen de scholen zitten verbindende vleugels. De gevels zijn transparant regelmatig. Elk schooldeel heeft zijn eigen kleurpalet. De twee scholen, vmbo en de havo/vwo hebben elk een afwijkende gevelafwerking, respectievelijk goud en koperkleurig aluminium.


"De Bloem". Wie van bovenaf een blik werpt op de campus zal ontdekken dat de campus de vorm van een bloem heeft. De 'bloem’ met 6 verschillende scholen die in principe autonoom functioneren, is een bron van inspiratie bij het ontwerp. Tegenover de diversiteit van de vorm is de uiterlijke expressie transparant en sober gehouden.

Geheel in deze lijn past de kleur van de aluminium profielen; Anthracite Grey (SD300C-7701620). De kleur kenmerkt zich door zijn eenvoud en is tegelijkertijd een tijdloze klassieker.

Voorbehandeling. De aluminium profielen zijn door Jonkman Coating voorbehandeld volgens het PREANO+ systeem. Dit nieuwe coatingsysteem bundelt de processen van pre-anodiseren en poedercoaten in één verticale lijn. Hierdoor ontstaat er een duurzame afwerkingslaag met een zeer hoge corrosiebestendigheid.

Als tweede beschermende laag en kleurrijke afwerking zijn Alesta® SuperDurable poedercoatings toegepast.

Alesta® SuperDurable poedercoatings. Alesta® SuperDurable poedercoatings zijn duurzame poedercoatings die gebaseerd zijn op een duurzame polyesterhars, hoogwaardige pigmenten en stabilisatoren.

SuperDurable poedercoatings zijn Qualicoat Class 2 gecertificeerd. Qualicoat is een kwaliteitslabel dat zich richt op proces- en productkwaliteit van poedercoatings op aluminium en gevelbouw.

Door de krachtige combinatie van het PREANO+ systeem en de afwerking met SuperDurable poedercoatings wordt de levensduur van de aluminium constructies aanzienlijk verlengd en zal kleur en glans decennia lang behouden blijven.

Gepubliceerd op11 januari 2021 om 8:30