1. Cembrit Cover
2. Cembrit Patina
Deel deze spotlight

De plaat voor circulair bouwen

Tekst
BeeldCembrit Nederland BV

Cembrit is een van de grootste Europese producenten van multifunctionele bouwproducten op basis van vezelcement. De Nederlandse Sales organisatie uit Enter met hoofdkantoor in Denemarken biedt een breed assortiment duurzame vezelcementoplossingen voor gevel, dak, binnenafwerking en constructie. Bij Cembrit begrijpen ze de waarde van kleuren en texturen voor architecten en ontwerpers. Het Cembrit gevel assortiment biedt hen een eindeloze ontwerpvrijheid. We spreken Bart Jannink, Sales Director Nederland over de gevelproducten van Cembrit en over de voordelen voor de architect.

'Onze vezelcement platen dekken perfect de hedendaagse technische en esthetische noden'.

‘Ons kleurensysteem is georganiseerd rond de unieke kleureigenschappen van Cembrits gevelplaten en gestructureerd rond de zeven hoofdkleurgroepen. Binnen deze kleurgroepen kan de architect volop met vier variabele plaatsoorten experimenteren. Buiten het standaardassortiment kan de architect de kleurlaag, kernkleur en soort transparantie gaan combineren. Het geeft de architect volledige vrijheid in zijn of haar ontwerp. Onze platen zijn geschikt voor nieuwbouw, renovatie en transformatie van bedrijfsgebouwen en agrarische complexen. Cembrit-platen zijn zonder uitzondering onbrandbaar, duurzaam, 100% recyclebaar en passen derhalve perfect binnen het circulaire bouwproces. Vanzelfsprekend zijn we BIM-ready en continu bezig met het upgraden van onze producten en het bedienen van de markt. Ook onze virtual reality-confi gurator, waarmee je bijna levensechte 3D gevels kan ontwerpen en confi gureren, draagt daar een steentje aan bij!’

‘Het gevel-aanbod van Cembrit omvat een ruim assortiment aan duurzame, onderhoudsvrije vezelcementplaten. Wenst u een kleurrijke oplossing met een fraaie textuur of verkiest u een glad oppervlak met pure lijnen? Met Cembrit kunt u alle kanten op’, aldus Bart Jannink.

1 | CEMBRIT COVER

Eigentijds. Sprekend. Creatief.

De Cembrit Cover combineert een grijze basisplaat in vezelcement met een dekkende acrylaat-kleurlaag. U hebt keuze uit 26 standaard- en meer dan 2000 NCS.-kleuren. De Cembrit Cover is de ideale oplossing voor gewaagde ontwerpen met gedurfde, uitgesproken kleuren.

8 x 1250 x 2500 mm - 8 x 1250 x 3050 mm

2 | CEMBRIT PATINA

Klassieker met verrassende effecten

Cembrit Patina is een in de massa gekleurde vezelcementplaat met een geschuurd mat oppervlak. Naarmate de jaren verstrijken zorgt de natuurlijke veroudering van het vezelcement progressief voor een bijzonder aantrekkelijke patina-uitstraling.

8 x 1250 x 2500 mm - 8 x 1250 x 3050 mm

3 | CEMBRIT SOLID

Intens. Uniek. Krachtig.

De Cembrit Solid is een reeks van in de kern gekleurde vezelcementgevelpanelen met een dekkende acrylaatkleurlaag. De kleur van de kern is afgestemd op de duurzame kleur van de buitenkant. Door die combinatie heeft het volledige oppervlak van uw gevel dezelfde kleur, inclusief de randen van de platen, uitsnijdingen en boorgaten.

8 x 1250 x 2500 mm - 8 x 1250 x 3050 mm

4 | CEMBRIT TRANSPARENT

Harmonieuze kleuren. Authentieke diepte.

De Cembrit Transparent combineert de textuurnuances van de in de massa gekleurde vezelcement met een halftransparante acrylaatkleurlaag. Het resultaat is een subtiele diepte in de kleuren, waardoor de plaat een authentieke uitstraling heeft. Hoewel de kleurvariaties nauwelijks merkbaar zijn, krijgt de gevel met de Cembrit Transparent een lichte en luchtige aanblik.

8 x 1250 x 2500 mm - 8 x 1250 x 3050 mm

5 | CEMBRIT PLANK

Met de natuurlijke uitstraling van hout

De Cembrit Plank, gemaakt van vezelcement, is de ideale oplossing voor het vervangen van moeilijk te onderhouden gevelbekleding in hout of vinyl. Het wordt op dezelfde manier gemonteerd als houten alternatieven. Door de uitstekende eigenschappen van vezelcement zullen Cembrit Plank en Cembrit Panel niet rotten, scheuren, kromtrekken, delamineren of een nieuwe verfl aag vereisen. De Cembrit Plank is verkrijgbaar in negentien kleuren en een primer versie. We bieden een breed spectrum aan ontwerpmogelijkheden en op verzoek zijn er speciale kleuren beschikbaar. Beschikbaar in een Cedar- en Glad oppervlak. 8 x 3600 x 180 mm

6 | CEMBRIT RAW/CONSTRUCTION

Puur vezelcement

Cembrit Raw gaat terug naar de basis: onbehandeld vezelcement voor die authentieke, grijze tint. Maar dat niet alleen. Cembrit Raw wordt gekenmerkt door zijn robuustheid en zijn eenvoud in het gebruik. Het materiaal, al jarenlang gebruikt in de Scandinavische landen, is bestand tegen allerlei weersomstandigheden: vorst en dooi, hitte en kou of extreme regenval. De panelen zijn tevens vormvast en bestand tegen rotten en schimmelgroei. Samengesteld uit louter natuurlijke materialen is het een uitstekende keus voor eigentijds bouwen. Beschikbaar in standaardformaat of op maat gezaagd volgens uw specifi caties.

8 x 1200 x 2500/3050, 8 x 1250 x 2500/3050

Buiten de standaardkleuren, kan de architect bij Cembrit kleurlagen, kernkleuren en transparantie combineren. Wilt u een grijze plaat met een rode toplaag? Of liever ook een rode kern met een groene toplaag? Het kan allemaal.

Gepubliceerd op29 maart 2018 om 12:21