Deel deze spotlight

Event Architecture in foyer – by Solarlux

Tekst
BeeldSOLARLUX Nederland BV

30 september – 1 oktober 2021

Tijdens dit 2-daags hybride event op de Solarlux Campus in Melle (D) worden de Design Educates Awards uitgereikt door Laka en zijn er sprekers van internationale allure, die inzichten verschaffen in de wijze waarop plaatsen van ontmoeting tot stand komen met ruimtes die gebaseerd zijn op menselijke interactie. Ook het gerenommeerde Nederlandse architectenbureau MVRDV behoort tot één van de topsprekers.

Laka is een organisatie die projecten en programma's ontwikkelt die de cruciale rol van architectuur en design onderstrepen, die het onderwijs beïnvloeden en vormgeven - op een wereldwijd niveau - en een bijdrage leveren aan sociale duurzaamheid. De prijzen worden uitgereikt door Laka tijdens het event Architecture in Foyer en wordt gesponsord en georganiseerd door Solarlux.

Onder invloed van de wereldwijde pandemie tonen de awards van dit jaar een schat aan baanbrekende ideeën rondom empathisch denken, verschillende vormen van samenwerking en de architecturale en ruimtelijke resultaten

.

Donderdag 30 september 2021 - Design that educates

Voorafgaand aan de uitreiking van de Design Educates Awards geven prijswinnaars en juryleden korte presentaties over hoe architectuur en design nieuwsgierigheid kunnen opwekken: hoe gelaagd, concreet en zelfs immaterieel relaties kunnen zijn en wat de resulterende "plaatsen van ontmoeting" onderscheidt. De aansluitende borrel biedt gasten de kans om te netwerken en te spreken met mensen uit andere disciplines, waaronder architecten, sprekers, juryleden en deelnemers aan de DEA's.

Vrijdag 1 oktober 2021 - inSights

De creatie van 'ruimte' zelf is gebaseerd op menselijke interactie in de vorm van discours en controverse. De ontwerpcontext kan alomvattend zijn, de werktuigen van het vak zijn dat altijd: traditioneel 'vakmanschap' gekoppeld aan de modernste digitale methodes. Toch is het niet mogelijk zonder de medewerking van alle betrokkenen - of het nu tijdens de ontwerpfase is of tijdens de uitvoering. Internationaal actieve architecten - onder wie winnaars van de Design Educates Awards - zullen in verschillende korte lezingen inzicht geven in de totstandkoming van ontmoetingsruimten en wat het werken daaraan bijzonder maakt.

Meer informatie en aanmelden voor deelname:

https://architektur-im-foyer.com/wp-content/uploads/2021/07/AiF_2021_Programm-en.pdf

Gepubliceerd op2 september 2021 om 0:00
Adres
Marie Curiestraat 2
7442 DP Nijverdal