Deel deze spotlight

Qurios vakantieparken - gulpen

Tekst
BeeldNophadrain BV

Het duurzame vakantiepark Qurios Gulpen heeft haar de groene multifunctionele daken een oase van rust gecreëerd. Zo zijn de lodges voorzien van extensieve groendaken en de landscape houses voorzien van intensieve groendaken. Een prachtig toevluchtsoord voor mens maar ook voor insecten, bijen, vlinders en vogels.

Een optimale groenbeleving die je beleeft met meerdere zintuigen.

In de zomer heeft het een verkoelende werking, terwijl in de winter zoveel mogelijk warmte behouden blijft.. De daken van de Landscapes zijn echte groendaken. Het groen op de daken bestaat uit inheemse beplanting om zo veel mogelijk de bestaande natuur en zijn biodiversiteit in stand te houden. De overige typen lodges hebben sedumdaken. Sedum is een speciale mix van vetkruid gelegd bovenop de bestaande daklaag. Deze vetplanten zorgen voor forse afvoervertraging van het regenwater Daarnaast zorgen de sedumdaken voor de biodiversiteit en passen ze beter in het landschap. Sedum zorgt bovendien voor verbetering van de luchtkwaliteit, doordat fijnstof en CO2-worden opgenomen.

Sedumdaken zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk in populariteit gestegen. Logisch, want inmiddels zijn de voordelen van groendaken volop bewezen.

Sedumdaken zijn niet alleen esthetisch, maar ook bijzonder functioneel.

Voor de aanleg van de sedumdaken is gekozen voor één van onze slimme drainagesystemen, waarin we de verschillende functielagen samen tot één product hebben gevoegd. Het ND 5+1 Drainagesysteem met waterreservoir is perfect voor daken die voorzien zijn van een extensieve of intensieve vegetatie met onvoldoende afschot.

Meer biodiversiteit in stad: vergroot de verscheidenheid aan plant- en diersoorten in de stad.

Gepubliceerd op4 mei 2022 om 0:00