Agenda

Een overzicht van aankomende of afgelopen evenementen, seminars en beurzen.

2017
Jul
11
Agenda lezen
Workshop STABU Bouwbreed voor fabrikanten

STABU organiseert op 11 juli 2017 de Workshop STABU Bouwbreed voor fabrikanten.

Locatie
Cultura, Ede
Organisator
STABU
 
 
 
 
Sep
8
Agenda lezen
Festival van de Architectuur

Van 8 tot en met 17 september 2017 pakt het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) uit met de eerste editie van het Festival van de architectuur (F/a). Gaststad voor deze eerste editie is Antwerpen. Tien dagen lang zetten we met tal van activiteiten architectuurcultuur in de kijker. Het festival wordt een sociocultureel en multidisciplinair feest van de architectuur, waarin je de relevantie ziet en voelt. Want architectuur is méér dan alleen bouwen. Gebouwen staan nooit op zich, in een vacuüm, maar krijgen pas betekenis in relatie tot hun leefomgeving. Het is een proces waarbij ontwerpers, bewoners en omgeving elkaar ontmoeten op verschillende niveaus en verschillende momenten. Publieke ruimte en infrastructuur geven vorm aan onze alledaagse aanwezigheid. Gisteren, vandaag en morgen. Goede architectuur is om al die redenen een zaak van elke burger. En iedereen draagt een steentje bij. Letterlijk en figuurlijk.

Locatie
Antwerpen
 
 
 
 
12
Agenda lezen
Installatie vakbeurs Hardenberg

Gebouwinstallaties worden steeds complexer. Daarom is het belangrijk dat de verschillende systeemcomponenten goed op elkaar aansluiten en een betrouwbaar werkend geheel vormen. De expertise van ACO in de afwateringstechniek komt hier optimaal tot z’n recht, van het dak tot de kelder van een gebouw. Denk hierbij aan afwatering van sanitaire ruimtes, grootkeukens, productieruimtes, langs gevels of in een laadkuil. ACO adviseert over waar rekening mee te houden bij gebouwinstallaties, zoals capaciteit, belastbaarheid, duurzaamheid of waterdichtheid.

Locatie
Evenementenhal Hardenberg
Organisator
ACO B.V.
 
 
 
 
12
Agenda lezen
Installatie Vakbeurs Hardenberg

12 t/m 14 september 2017

Traditioneel zal Coolmark te vinden zijn op dé beurs voor installatietechniek van Noord – Oost Nederland. Al bijna 20 jaar ontmoeten installatieprofessionals elkaar op de Installatie Vakbeurs te Hardenberg. Het investeringsklimaat is goed en de focus op verduurzaming lijkt groter dan ooit.

Locatie
Evenementenhal Hardenberg - Standnr. 434
Organisator
Coolmark BV
 
 
 
 
21
Agenda lezen
Lezing Akoestiek - Herrie in de horeca

Voor wie: interieurarchitecten & beïnvloeders/beslissers horecaprojectenmarkt.

Hoe akoestische prestaties een restaurantervaring kunnen beïnvloeden. De akoestische uitdaging in een ontwerpproces voor restaurants. En het antwoord op deze uitdaging.

Locatie
Shapes Experience Center, Ravenswade 4b, 3439 LD Nieuwegein
Organisator
Shapes. Interieurs vormen.
 
 
 
 
26
Agenda lezen
Elektro 2017, 26/27/28 september

Klemko is dit jaar aanwezig op Elektro 2017. Dit is het event voor iedereen die geïnteresseerd is in elektrotechniek. Of je nu monteur, projectleider, werkvoorbereider, student of directeur bent: tijdens dit event komen letterlijk alle disciplines samen.

Locatie
Symfonielaan 5, 3438 EW Nieuwegein
Organisator
Klemko Techniek B.V.
 
 
 
 
27
Agenda lezen
Dag van de openbare ruimte

De Jaarbeurshallen 2, 3 en 4 staan op 27 en 28 september 2017 volledig in het teken van ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte.

Locatie
Jaarbeurs Utrecht
 
 
 
 
27
Agenda lezen
Kunststoffen 2017: rethink, recycle, re-use & renew

Op 27 en 28 september aanstaande organiseert Mikrocentrum voor het 19e achtereenvolgende jaar de gratis toegankelijke succesvolle beurs Kunststoffen 2017 in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Op deze beurs staan specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland zoals designbureaus, productontwikkelaars, grondstofleveranciers, spuitgiet- en extrusiebedrijven, vacuümvormers, gereedschapmakers, machineleveranciers, softwareleveranciers en rapid-prototypers.

Kortom het is een beurs van én voor de gehele keten.

Locatie
NH Conference Centre Koningshof, Entree Benelux Foyer, Locht 117 5504 RM Veldhoven
 
 
 
 
28
Agenda lezen
Cad & Company Universiteit

Kom naar de CU en laat je inspireren over innovaties in de (civiele) bouw en industrie.

Locatie
De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort
 
 
 
 
Oct
3
Agenda lezen
Expositie: vijf plannen voor de Bijlmerbajes

OMA, FABRICations en LOLA landscape architects gaan samen met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM het terrein van de Bijlmerbajes in Amsterdam transformeren tot een nieuwe, autoluwe stadswijk: Bajes Kwartier. Architectuurcentrum Amsterdam exposeert nog tot en met 10 december 2017 de vijf ingediende plannen op het terrein van broedplaats Lola Lik.

Locatie
Bijlmerbajes, Amsterdam
 
 
 
 
3
Agenda lezen
vt wonen&design beurs

Van 3 t/m 8 oktober vindt de vt wonen&design beurs plaats in de RAI Amsterdam.

Locatie
RAI Amsterdam
 
 
 
 
6
Agenda lezen
Beurs Eigen Huis

Van 6 t/m 8 oktober vindt Beurs Eigen Huis plaats in Jaarbeurs Utrecht. Beurs Eigen Huis is de grootste woon- en inspiratiebeurs in haar soort en is één grote ontdekkingstocht voor iedereen met bouw-, verbouw en verhuisplannen. Er is van alles te doen; van het luisteren naar sprekers, het opdoen van inspiratie, het bekijken van de laatste trends, tot het je laten adviseren door een architect. De beurs geeft jou een kijkje in de keukens, woonstijlen en tuintrends van de professionals.

Of je nu middenin een verbouwing zit, voor het eerst gaat verhuizen, of aan het begin staat van het bouwen van je droomhuis, met zulke grootse plannen in het vooruitzicht is het fijn om alles terug te vinden op één plek. De beurs is er voor iedereen die dolgraag zijn of haar droomhuis wil creëren.

Locatie
Jaarbeurs Utrecht
 
 
 
 
7
Agenda lezen
Bis, bouw- en inspiratiesalon

7 t/m 15 oktober 2017 Op bis, bouw- en inspiratiesalon vind je tips en tricks, creatieve ideeën en professioneel advies voor een geslaagd (ver)bouwproject. Meer dan 450 exposanten bezorgen je een volledig overzicht van wat de bouw- en renovatiesector te bieden heeft. Eén bezoek volstaat om op de hoogte te zijn van de laatste trends en de nieuwste technieken.

Locatie
Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent
 
 
 
 
10
Agenda lezen
BIM Onderwijsdag 2017

Ontmoet BIMmende bedrijven, de beste BIM studenten en ervaar de laatste BIM ontwikkelingen.

Locatie
Jaarbeurs Utrecht
 
 
 
 
10
Agenda lezen
Nationale Staalbouwdag 2017

De Nationale Staalbouwdag trekt jaarlijks ruim 1.500 bezoekers en dat zijn de échte beslissers binnen de nationale bouw. Denk aan directie, staf, afdelingshoofden en projectleiders bij professionele opdrachtgevers, architectenbureaus, advies- en ingenieursbureaus, bouwondernemingen en staalconstructiebedrijven. Daarnaast worden, als voorgaande jaren, zo’n 400 studenten civiele techniek en bouwkunde (TU, HBO, MBO) verwacht.

Locatie
Kromhouthal, Amsterdam
 
 
 
 
Nov
10
Agenda lezen
Plafond en Wanddag 2017

Met veel plezier organiseert NOA op 10 november 2017 dé Plafond en Wanddag voor alle ondernemers in de plafond- en wandmontagebranche. Tal van leveranciers presenteren deze dag hun nieuwste producten, machines, gereedschappen, software en andere noviteiten.

Locatie
Bouw & Infra Park Ceintuurbaan 2 Harderwijk
 
 
 
 
15
Agenda lezen
World Architecture Festival

15 t/m 17 november 2017

The World Architecture Festival is a three-day event for architects and interior design professionals. WAF is where the world architecture community meets to celebrate learn, exchange and be inspired. Attend the only global architecture festival that combines: Awards, live judging, conferences, networking, parties, Berlin city tours, exhibition, gala dinner and more.

Locatie
Arena Berlin, Duitsland
 
 
 
 
21
Agenda lezen
AZEB: Duurzame Energiebronnen op Wijkniveau

Op deze expertavond gaan we in gesprek met de aanwezigen over de mogelijkheden om duurzame en hernieuwbare energiebronnen in te zetten op wijkniveau. Is het al mogelijk om op deze schaal efficiënter, effectiever en goedkoper hernieuwbare bronnen in te zetten? En welke mogelijkheden zijn er voorbij de bekende opwekkingsmethoden vanuit zon- en wind zoals pv-panelen en windmolens?

Locatie
Powerlab-Industriepark, Arnhem
 
 
 
 
21
Agenda lezen
Bouwkunde Bedrijven Dagen

Op zoek naar jong talent, een nieuwe medewerker of een stagiaire? Doe mee aan de Bouwkunde Bedrijvendagen van de TU Eindhoven.

Locatie
Gebouw Vertigo, Eindhoven
 
 
 
 
22
Agenda lezen
Cobouw - De Bouw in 2040

Het event Cobouw - De Bouw In 2040 is een initiatief van Cobouw in samenwerking met partners. Tijdens dit event vindt ook de uitreiking van de Cobouw 50 Award plaats.

Locatie
Circl, Amsterdam
 
 
 
 
23
Agenda lezen
Houtdag 2017

Kenmerkend voor de huidige houtbouw is een sneeuwbaleffect van ontwikkelingen. Onder invloed van digitale communicatie pakken onderzoekers, ontwerpers en (pre)fabrikeurs ideeën van elkaar over in een voortschrijdende stroom van houtinnovaties. Steeds meer doen ze dat samen, met de wind van deze schakeleeuw naar circulaire materialen in de rug.

Locatie
Bomencentrum Nederland
 
 
 
 
23
Agenda lezen
Studiedag BBN brandveilig transformeren

De vereniging BBN (Brandveilig Bouwen Nederland) organiseert een studiemiddag over brandveilig transformeren. De afgelopen jaren stond vooral de omvorming van een kantoorgebouw naar een woonfunctie, zoals appartementencomplex of studentenhuis in de schijnwerpers. Maar het hoeft zich hier niet toe te beperken. Ook omvormen van een woon-zorgcomplex naar appartementencomplex of een ombouw van een compleet winkelcomplex passen hierbij.

Locatie
Koninklijke Metaalunie, Nieuwegein
 
 
 
 
24
Agenda lezen
Belgian Roof Day 2017

In de ruime hallen van Brussels Kart Expo kan elke professional uit de dakensector op 24 november terecht voor de achtste Belgian Roof Day. Met gratis toegang, free catering en meer dan 140 standen is deze beurs een niet te missen evenement voor iedereen die mee wil blijven met alle nieuwigheden uit de sector.

Locatie
Brussels Kart Expo, Brussel
 
 
 
 
28
Agenda lezen
Bouwvision Infosessie

Regelmatig organiseren wij BouwVision Infosessies, speciaal voor bouwbedrijven die meer van onze totaaloplossing voor de bouw willen zien. Graag nodigen wij je uit voor het bijwonen van een Infosessie op ons moderne kantoor in Alkmaar.

Locatie
BouwVision Alkmaar
 
 
 
 
28
Agenda lezen
Meeting 3D Betonprinten in de bouwsector

We lezen steeds meer over de opkomst van 3D printen in de bouw. Zo had Groningen onlangs een heuse wereldprimeur en 'rolde' daar voor het eerst in de wereld een compleet 3D geprinte verkeersbrug voor autoverkeer uit de printer. En in Teuge staan we met de aankomende realisatie van De Vergaderfabriek aan de vooravond van de oplevering van het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa.

Locatie
Van der Valk Hotel, De Bilt
 
 
 
 
29
Agenda lezen
Seminar: The big BIM theories; Waar staat BIM over 5 jaar?

De opkomst van het modelleren met BIM neemt een vogelvlucht. Meer en meer klanten, architecten, gevelbouwers, leveranciers en bouwpartners ontdekken de vele mogelijkheden van BIM om integraal aan een project te kunnen samenwerken.

Het belang van het afstemmen van te gebruiken methodes, technieken en data-behoeftes in dit samenwerkingsproces neemt hierdoor flink toe. Maar hoe gaan we dit vormgeven?

Locatie
GEZE Benelux B.V. Steenoven 36 5626 DK Eindhoven
Organisator
GEZE Benelux BV
 
 
 
 
30
Agenda lezen
Architecture Now: Full circle bouwen

Op- en afbouwen met blik op de toekomst. Van de kunst van upcycling tot demontabel design en effectieve sloop.

Locatie
Pakhuis De Zwijger - Kleine Zaal, Amsterdam
 
 
 
 
30
Agenda lezen
Infosessie Kwaliteitsborging voor het bouwen

Hoe helpt de nieuwe BRL5019 om in alle fasen van de bouw de kwaliteit te borgen? Hoe zorgt u als gemeente, adviseur, architect, projectontwikkelaar of aannemer dat u kwaliteit perfect borgt zonder extra kosten vanaf initiatief tot ingebruikname?

Locatie
De Bouwcampus, Delft
 
 
 
 
Dec
7
Agenda lezen
Avondcollege Vezels in Beton

Actuele en praktische informatie over het ontwerpen en uitvoeren van vezelbetonconstructies. Na deze avond bent u op de hoogte van alle actuele en praktische informatie over het ontwerpen en uitvoeren van vezelbetonconstructies.

Locatie
Betonvereniging Gouda
 
 
 
 
7
Agenda lezen
Cobouw Café Goes - Over de Zeeuwse woningmarktimpasse, het Zeeuws Energie Akkoord en de recreatiemarkt

Op donderdag 7 december 2017 organiseert Cobouw in samenwerking met Bouwend Nederland regio Zeeland het Cobouw Café Goes.

Locatie
Café Jersey, Goes
 
 
 
 
7
Agenda lezen
Het Transformatiecongres 2017

Het Transformatiecongres 2017 bestaat uit een afwisselend programma met discussies, excursies en inspiratiesessies naar keuze.

Locatie
De Doelen, Rotterdam
 
 
 
 
12
Agenda lezen
Elektro Vakbeurs Hardenberg 2017

Kom thuis op Elektro Vakbeurs! Het event waar alle disciplines van elektrotechniek thuiskomen.

Elektro Vakbeurs is thuiskomen voor Elektro professionals en zorgt ervoor dat u met een agenda vol afspraken en een hoofd vol inspiratie huiswaarts keert. Bovendien, met op zak een portefeuille vol nieuwe kansen! Als bezoeker bent u gegarandeerd van drie effectieve beursdagen, waarbij de gemoedelijke sfeer kenmerkend is. De ontspannen, ongedwongen setting tezamen met de belangrijke branche inzichten zijn de succesfactoren van deze beurs.

Twaalf, dertien en veertien december zijn de dagen die rood omcirkeld staan uw agenda als vakprofessional uit de elektrotechniek. Een mooie afsluiter van het jaar en het enige event waar een beurs wordt gecombineerd met kennis, inspiratie, innovatie en beleving.

Alle disciplines van elektrotechniek (installatie, industrie en energie) komen samen tijden Elektro Vakbeurs 2017. Het verbinden van machines en systemen zodat er intelligente, zelforganiserende netwerken ontstaan wordt steeds belangrijker binnen de elektrotechniek. En natuurlijk staat Smart Industry samen met vele ontwikkelingen binnen de sector op het programma.

Locatie
Energieweg 2, 7772 TV Hardenberg
Organisator
Elbo Technology BV
 
 
 
 
19
Agenda lezen
Meeting 3D Betonprinten in de bouwsector

We lezen steeds meer over de opkomst van 3D printen in de bouw. Zo had Groningen onlangs een heuse wereldprimeur en 'rolde' daar voor het eerst in de wereld een compleet 3D geprinte verkeersbrug voor autoverkeer uit de printer. En in Teuge staan we met de aankomende realisatie van De Vergaderfabriek aan de vooravond van de oplevering van het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa.

Locatie
Van der Valk Hotel, De Bilt
 
 
 
 

Archief

Wil je verder terug? Kijk dan in het archief.