Alucol

Anodiseren = Alucol

Anodiseren is een elektrolytische proces waardoor er op metalen oppervlakken een oxidelaag ontstaat. Anodiseren heeft niet alleen een slijtvaste en duurzame werking, het heeft ook een buitengewone esthetische uiterlijk.

Kleur anodiseren is the next level…..

Door deze toepassing heeft Alucol de mogelijkheid gevonden om iedere vorm van gewoon metaaloppervlak te restylen waardoor het een echte eyecatcher word en op interieur en exterieurniveau veel gebruikt word door architecten

Anodiseren word veel toegepast in

·      Gevelbouw

·     Verlichtingsbranche

·     Gevelbeplating

·     Meubelbranche

Naast de Alucolkleuren, een hoogkwalitatief kleurgamma bestaand uit diverse brons en goudtinten bied Alucol ook als exclusief licentiehouder het kleurenpallet aan van de Sandelorkleuren. Alucol is sinds 2019 exclusief licentiehouder van de Sandelorkleuren in Nederland, België en Luxemburg. Het kleurenpallet van Sandelor is een gewild kleurgamma van 25 kleuren variërend van warm goud tot dieprood en nachtblauw.

Het is een speciale lijn die ontwikkeld is voor buitentoepassing bij het ontwerp van architecten en gevelbouwers. Bij het gebruik van deze bijzondere kleuren op gevels, gebouwdelen en bouwaccenten krijgt het geanodiseerde metaaloppervlak een zeer iriserende en steeds wisselend kleur. Het lichtspel dat ontstaat door het anodiseren is uniek en maakt dat het bewerkt oppervlak tot leven komt.