Bailey, Electric & Electronics B.V

Bailey Lights, for professionals

Bailey is in eerste plaats een familiebedrijf met de normen en waarden die horen bij de familie die het bedrijf runt. Als voorraadhoudende importeur van lichtbronnen, armaturen en bijbehorende accessoires levert Bailey voornamelijk aan de professionele Elektrotechnische Groothandel (ETG) in Europa.


Onder het merk Bailey Lights zet het bedrijf een zeer ruim assortiment opvallende en minder opvallende licht producten in de professionele markt. Er wordt zelfs beweerd dat Bailey het grootste assortiment ledverlichting , gloeilampen en halogeenlampen heeft van Europa. Sommige van de lichtbronnen zijn en blijven uniek omdat ze zijn gepatenteerd. De lichtbronnen van de series Shapes by Bailey Lights, Designs by Bailey Lights en Big Family vormen armaturen op zich wanneer men ze combineert met de lampvoeten en pendelsets van Bailey. Ook de merken Spiraled® en Wireled® zijn inmiddels gekende namen onder de professionals in Europa. Naast de gepatenteerde merken biedt Bailey een groot assortiment van

De officiële benaming van Bailey is Bailey Electric & Electronics B.V. Al tijdens de oprichting van Bailey in 1985 had oprichter Aart Aaldijk Senior bedacht dat het waarschijnlijk niet zou blijven bij de import en export van miniatuurlampjes waar hij destijds mee begon. De klinkende naam Bailey is te danken aan de naam van de schoonfamilie van Aart Aaldijk Sr., die zijn oorsprong heeft in Suriname en het Caraïbisch gebied.

Bailey werd toen ook wel aangeduid als BE&E en verkocht voornamelijk aan collega handelaren, fabrikanten, machinebouwers, spoorwegen en het leger.

Vandaag de dag wordt Bailey gerund door de 2e generatie van de Aaldijk – Bailey familie.