Block Liquid Solutions B.V.

Luchtafdichting: reken af met kieren en naden


Je wilt zuiniger omgaan met energie, duurzaam werken én een bijdrage leveren aan minder CO2. Dan begin je bij de essentie: een luchtdicht gebouw. Block Liquid Solutions is dé specialist in luchtafdichting. We gebruiken altijd de allerbeste producten en kennen alle wettelijke normen van A tot Z.

Wat is luchtdicht bouwen eigenlijk?

Luchtdicht bouwen is het voorkomen van ongecontroleerde luchtstromen in een gebouw. Dat gebeurt door het afdichten van alle naden en kieren. We noemen het daarom ook wel ‘kiervrij’ bouwen.

Lucht kan op twee manieren ongecontroleerd het binnenklimaat beïnvloeden: van buiten naar binnen (infiltratie) of van binnen naar buiten (exfiltratie). Door het luchtdicht maken van een gebouw of woning komt de koude of droge buitenlucht niet meer in contact met de warmere en vochtige binnenlucht.

Waarom is luchtafdichting zo belangrijk?

Het afsluiten van kieren en naden is essentieel om energie te besparen. Zowel bij nieuwbouw als renovatie is dit zogenaamde ‘passief bouwen’ daarom van wezenlijk belang, want ‘luchtlekken’ leveren een energieverlies tot wel 30%. Door alleen gecontroleerde luchtstromen toe te laten in een gebouw of woning, werk je aan een effectief en gezond binnenklimaat. De lucht die binnenkomt, hoeft immers ‘s winters niet meer te worden opgewarmd of ‘s zomers te worden afgekoeld.

Naast energiebesparing speelt ook duurzaamheid een rol. Wanneer koude lucht op een warme ondergrond neerslaat, vormt zich condens. Dat leidt in veel gevallen tot ongewenste vochtplekken en een kortere levensduur van bouwelementen.

En natuurlijk is het belangrijk om de uitstoot van CO2 te verminderen. Door luchtafdichting bereikt de binnenruimte van een gebouw of woning sneller een comfortabele temperatuur, dus is er minder energie nodig.

Adres
Crommelinbaan 55E
2142EX Cruquius
SpotlightsToon alle spotlightsToon minder spotlights
ProductenToon alle productenToon minder producten
ProjectenToon alle projectenToon minder projecten