Dozon bouwtechniek

OVER DOZON

Dozon Bouwtechniek is dé bouwtechnische groothandel voor Oost-, Midden- en Noord-Nederland, gespecialiseerd in hang- en sluitwerk.

We hebben acht vestigingen in Doetinchem, Ede, Enschede, Haaksbergen, Lichtenvoorde, Tiel, Veenendaal en Zevenaar. Ons kantoor en centraal magazijn bevinden zich in Doetinchem.

Als totaalleverancier voor de interieurbouw, kozijnenindustrie, aannemerij en installatie & montage leveren wij ruim 30.000 artikelen uit voorraad, binnen 24 uur! Je kunt bij ons terecht voor gereedschap, machines, hang- en sluitwerk, ijzerwaren, bevestigingsartikelen, werkkleding & PBM, meubelbeslag en meer.

Dozon Bouwtechniek faciliteert als innovatie groothandel de professionele bouwwereld en haar aanverwante branches. We onderscheiden ons door onze kennis en meedenkkracht, zowel op toepassings- als op voorraadniveau. Hierdoor verzekeren we je altijd van de juiste oplossing op het juiste moment, zodat een ongestoord productieproces voor jou gewaarborgd is.

Ons devies is niet voor niets verwerkt in onze slogan: Dozon. Overal aan gedacht.

Dozon. Overal aan gedacht.

Met onze marketing slogan willen we mede inhoud geven aan ons streven de beste te willen zijn door het leveren van bovengemiddelde toegevoegde waarde in diensten en concepten aan onze klanten.

Kernwaarden

Wij zijn snel

Wij hebben kennis

Wij houden ons aan gemaakte afspraken

Wij zijn proactief

Wij zijn vooruitstrevend

Missie

Dozon-groep is een vooruitstrevende bouwtechnische groothandel in hang- en sluitwerk, ijzerwaren, meubelbeslag, ventilatietechniek, gereedschappen, machines en (technische)verbruiksartikelen die de professionele bouwwereld belevert. Vanuit een uitdagende en betrokken werkomgeving stellen wij ons ten doel om onze klanten te ontzorgen zodat een ongestoord productieproces gewaarborgd is. Met proactieve meedenkkracht en (vak)kennis van onze medewerkers, uitgekiende verkoop- en logistieke concepten en door compleet en snel te leveren zijn onze klanten verzekerd van de juiste oplossing op het juiste moment op de juiste plaats.

Visie

Dozon groep wil uitgroeien tot marktleider in de regio Oost Nederland (Achterhoek, Twente en Veluwe) in het toeleveren van hang- en sluitwerk, ijzerwaren, meubelbeslag, ventilatietechniek, gereedschappen, machines en (technische)verbruiksartikelen voor de professionele bouwwereld. De regionale vestigingsklanten (aannemers en installateurs) zijn de basis van ons bedrijf. De divisies kozijnenindustrie en interieurbouw opereren landelijk en behoren tot de top 3 van hun markt. M.b.t. E-commerce ontwikkelt Dozon omnichannel concepten voor haar (potentiële)klanten om daarmee de klant te ontzorgen en de klantenbinding maximaal te maken. Onze organisatie wordt vorm gegeven vanuit de gedachte dat we commercie lokaal bedrijven en de andere bedrijfsactiviteiten inkoop, administratie, logistiek en marketing centraal uitvoeren. Dozon.nl en de Dozon app ondersteunen al onze verkoopactiviteiten vanuit de omnichannel gedachte.

We anticiperen op marktontwikkelingen in onze en gerelateerde branches om ons t.b.v. de klant te onderscheiden in onze markt. Wij hebben niet de doelstelling om de goedkoopste te zijn, maar wel de beste. Onze toegevoegde waarde in (vak)kennis, verkoop en logistieke concepten en andere dienstverlening behoort daarom tot de beste in de markt. Dozon zoekt klanten die bereid zijn voor die dienstverlening te betalen en die een langdurige relatie met ons aan willen gaan. Van leveranciers verwachten we dat zij in assortiment, dienstverlening (o.a. EDI) en performance een wezenlijke bijdrage leveren aan het streven van Dozon de beste te zijn in de branche.

Dozon groep wil een financieel solide, een goed georganiseerd en vooruitstrevend bedrijf binnen de bouwtechnische groothandel zijn. We hebben een uitgesproken no-nonsense cultuur en onze medewerkers zijn in hoge mate betrokken, vitaal en competent. 'Plezier in het zakendoen' is de basis ons bedrijf, wij streven daarom naar goede en langdurige relaties met onze medewerkers, klanten en leveranciers.

Adres
Innovatieweg 6
7007 CD Doetinchem