Enphase Energy

Over Enphase Energy

Enphase Energy, een wereldwijd energietechnologiebedrijf, levert slimme, gemakkelijk te gebruiken oplossingen die zonnestroomproductie, opslag en beheer in één intelligent platform combineren. Het bedrijf heeft de productie van zonnestroom ingrijpend veranderd door de micro-omvormertechnologie en produceert de enige werkelijk geïntegreerde oplossing voor productie en opslag van zonnestroom ter wereld. Enphase heeft al ongeveer 15 miljoen micro-omvormers geleverd en er zijn al meer dan 662.000 Enphase systemen geïnstalleerd bij huiseigenaren en bedrijven in meer dan 100 landen.

Energie-oplossingen voor huiseigenaren van Enphase Energy

Enphase Home Energy Solution is een geïntegreerd, intelligent en uiterst betrouwbaar systeem. Het combineert zonnestroom-, opslag- en energiebeheertechnologieën die de energieproductie en het stroomverbruik optimaliseren en gebruikers informatie bieden. Het kan voor elke klant op maat worden gebouwd.

De Enphase Home Energy Solution bestaat uit de volgende onderdelen:

Micro-omvormers:

Enphase micro-omvormers zijn de ruggengraat van de Enphase Home Energy Solution, waarbij iedere omvormer een individueel zonnepaneel bewaakt en zorgt dat elk zonnepaneel optimaal werkt. De Enphase M215 en M250 micro omvormers hebben een extreem laag storingspercentage en worden standaard geleverd met 20 jaar garantie.

De micro omvormertechnologie van Enphase is ideaal voor nieuwbouw en sociale woningbouw aangezien, in tegenstelling tot traditionele zonne energie systemen, een installatie met slechts 1 of enkele zonnepanelen en omvormers kan worden uitgerust. Bewoners kunnen op elk gewenst moment hun systeem met 1 of meerdere zonnepanelen en omvormers uitbreiden. Bovendien behelst het micro omvormersysteem geen centrale omvormer die in het huis geplaatst dient te worden en veel ruimte in beslag neemt. Micro omvormers hebben extreem lage spanning nodig om te kunnen produceren. In de praktijk betekent dit dat micro omvormers per dag 1 uur langer produceren (en dus opbrengst genereren) dan traditionele omvormers.

Envoy S communicatiegateway:

De Enphase Envoy is het brein van de Home Energy Solution: dit apparaat verzamelt gegevens van de micro-omvormers en communiceert regelmatig met Enphase-servers om de best mogelijke prestaties te garanderen. De Enphase Envoy S Metered levert niet alleen informatie over de prestaties van elk afzonderlijk paneel, maar geeft ook inzicht in het stroomverbruik van een huishouden. Daarnaast kan de Envoy S Metered geïntegreerd samenwerken met de Enphase AC-batterij, een oplagoplossing voor teveel geproduceerde energie.

De AC-batterij van Enphase

De Enphase AC-batterij is een modulaire 1,2-Kwh energie-opslagoplossing met een geïntegreerde S270 micro-omvormer. Elke unit weegt 25 kilogram en kan dus door één persoon geïnstalleerd worden. De Enphase AC-batterij heeft de laagste energiekosten tijdens zijn levensduur, zowel voor nieuwe zonnesystemen als voor klanten die de AC-batterij achteraf laten installeren. De Enphase AC-batterij is het veiligste (lithium-ion fosfaat) en betrouwbaarste energie-opslagsysteem op de markt en wordt ondersteund met 10 jaar garantie (of 7300 cycli). Dankzij het modulaire ontwerp kan de installateur exact het systeem bouwen dat het best aansluit bij de behoeften van de huiseigenaar. De AC-batterij heeft 2 cycli per dag. Overdag worden de batterijen geladen met de overtollig opgewekte zonnestroom, terwijl ze 's nachts rechtstreeks vanuit het net worden opgeladen met gebruikmaking van het goedkope nachtstroomtarief .

De Enphase AC-batterij is bij uitstek geschikt voor installatie achteraf, omdat hij geschikt is voor alle geïnstalleerde zonnesystemen op de Nederlandse markt. De Enphase AC Battery is nu verkrijgbaar voor de Nederlandse markt.

Zo werkt het:

Als er in huis vraag is naar elektriciteit, wordt stroom afgenomen van het net en van het aanwezige zonnesysteem. Wanneer er meer stroom wordt opgewekt dan er vraag is, stuurt de Envoy een signaal naar de AC-batterijen dat deze moeten worden opgeladen met de overproductie. Wanneer er geen of weinig stroom wordt gegenereerd, stuurt de Envoy een signaal naar de AC-batterijen dat deze stroom moeten leveren om in de vraag te voorzien. De Envoy communiceert voortdurend met de AC-batterijen via het elektriciteitsnet en met Enphase via internet. De Home Energy Solution is een geïntegreerd systeem met een modulair ontwerp. Dit betekent dat huiseigenaren klein kunnen beginnen met slechts enkele panelen (en micro-omvormers) en AC-batterijen en het systeem kunnen uitbreiden wanneer hun energiebehoefte verandert. Voor installateurs creëert dit uitstekende after-sales mogelijkheden. Alle componenten van het systeem zijn bovendien uiterst betrouwbaar en veilig, omdat nergens in het systeem wordt gewerkt met hoge voltages.