Firenzo BV

Gepatenteerde brandveiligheid met Firenzo Montageplaten

De Firenzo Montageplaten garanderen – als enige in Nederland – dat wanddoorvoeringen in bestaande bouw voldoen aan de brandwerendheidseisen uit het Bouwbesluit. De montageplaten zijn daarnaast eenvoudig en snel te monteren, zonder hak- en breekwerk.

Firenzo maakt brandwerende montageplaten, voornamelijk voor wanddoorvoeringen in de ventilatietechniek. ‘Onze montageplaten zijn eenvoudig en snel te verwerken door de monteurs, bijvoorbeeld tijdens renovatiewerkzaamheden. Geen hak- en breekwerk meer, dus ook geen schade aan de wand waardoor de brandveiligheid vermindert. Gebruikers van het gebouw merken niet dat een montageplaat wordt gemonteerd tijdens de onderhoudswerkzaamheden. Bouwkundige aanpassingen zijn meestal overbodig waardoor de overlast tot een minimum beperkt blijft en bedrijfsprocessen gewoon kunnen doorgaan’, zegt directeur Ernie Terwijn van Firenzo.

Renovatie

De montageplaten zijn dusdanig eenvoudig te verwerken (één monteur is voldoende) dat veel installateurs kiezen voor de montageplaten van Firenzo. Er wordt – terecht – steeds strenger gekeken naar de brandveiligheid bij bestaande gebouwen. Installateurs gebruiken daarom liever telkens dezelfde montageplaten, waarvan ze de kwaliteit en de toepassingsmogelijkheden kennen. De Firenzo Montageplaat is het enige product dat hen die zekerheid geeft.

Patent

Octrooicentrum Nederland heeft Firenzo een patent verleend voor hun brandwerende montageplaat. Terwijn: ‘Wij zijn de eerste en voorlopig enige Nederlandse leverancier van universele montageplaten voor de ventilatietechniek die voldoet aan de brandwerendheidseisen uit het Bouwbesluit.’ Na uitgebreide tests – waarbij de praktijksituatie als uitgangspunt is aangehouden – zijn de montageplaten geschikt bevonden voor gebruik op zowel steenachtige vloeren en wanden als flexibele wanden. Terwijn: ‘Ons product wordt opgenomen in het bestaande ventilatiekanaal – samen met een brand(vlinder-)klep – als deze door een wand of vloer gaat, op de grens van een (sub-) brandcompartiment. Dat vergt wel enige kennis van ventilatiesystemen om het aanwezige systeem correct te laten werken.’


Adres
Bronsstraat 21
6031 TS Nederweert