SoulWood

De houten gevelbekleding met een ziel


Hout is de oudste grondstof die bij de nieuwbouw of renovatie van gebouwen wordt gebruikt. Heel lang geleden was er geen alternatief, totdat beton en bakstenen op de markt kwamen. Dat zorgde voor een grijs en rood straatbeeld.

Gelukkig wordt hout weer meer en meer toegepast. En dat is niet voor niks. Hout is een natuur product en brengt veel sfeer en warmte. Bovendien geef je jouw woning of bedrijfspand met een houten gevel veel meer een heel eigen aangezicht.

Bij ons kun je kiezen uit vele houtsoorten en ze zijn daarbij ook nog eens in veel verschillende kleuren leverbaar. Welke soort je ook kiest, wij gebruiken uitsluitend hout uit gecertificeerde bossen. En of wij FSC® of PEFC™ gecertificeerd Soulwood® leveren, wordt duidelijk in ons klantcontact en natuurlijk op de verkoopfacturen. Daarmee dragen wij bij aan een duurzaam beheerd bos. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. Jouw houten gevel gaat daardoor lang mee en geven wij zonder omwegen een productgarantie van maar liefst 15 jaar.

Dat is belangrijk voor nu én voor de toekomst. Waar mogelijk werken wij zelfs met recyclebare delen, volgens ons zogenoemde Vintage programma.

Bomen nemen CO2 op en geven zuurstof af. Dat is belangrijk, omdat mens en dier zuurstof nodig hebben, maar ook omdat de CO2 -uitstoot moet worden beperkt omwille van het milieu. Hout, dat is verwerkt tot de gevels van Soulwood, neemt nog steeds CO2 op. Daarmee zijn onze houten gevels dus ook nog eens goed voor het milieu. Daarnaast is hout één van de weinige grond- annex bouwstoffen die echt volledig circulair is, oftewel wat geheel opnieuw gebruikt kan worden. Ook dát is goed voor het milieu.