Hermeta BV

toonaangevend in duurzame en innovatieve oplossingen in aluminium

Hermeta is al bijna 100 jaar een Nederlandse onderneming met een breed pakket van bouw- en industriegerelateerde producten, met als basismateriaal aluminium. We realiseren innovatieve en duurzame oplossingen vanuit de gedachte dat het comfort voor de mens centraal staat. Hermeta is opgericht in Rotterdam, maar inmiddels produceren we al 75 jaar vanuit onze locatie in Asperen. Als basismateriaal voor vele producten gebruiken we gerecycled aluminium.

Hermeta produceert en ontwikkelt maatwerk geveloplossingen (nieuwbouw en renovatie/verduurzaming), lockers en totaalconcepten voor werk-, sport-, zorg- en leeromgevingen. Daarnaast hebben we een vast assortiment bouw- en meubelbeslag, uit voorraad leverbaar. Al onze producten worden in de eigen fabriek in Asperen geproduceerd.

Veilig, duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Certificering zien we bij Hermeta als iets vanzelfsprekends. Hermeta is ISO-NEN 9001 en ISO-NEN 14001 gecertificeerd, we hebben het FSC-keurmerk en het PEFC-keurmerk.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan circulair gebruik van materialen. Onze garderobes en ons bouw- en meubelbeslag hebben sinds 2018 het Cradle to Cradle (C2C) Silver certificaat. Volgens het C2C principe moet elk materiaal volledig hergebruikt worden zonder dat het zijn waarde verliest.

Ook gebruiken we groene stroom uit de Betuwe en is al ons gasgebruik bos-gecompenseerd.

We hebben voortdurend aandacht voor nieuwe technologieën en houden ons bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2020 heeft Hermeta de all-in werkgeversprijs Rivierenland gewonnen, als meest inclusieve werkgever in West Betuwe. Dit predicaat is een mooie beloning voor onze inzet voor mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Zo werkt Hermeta al jarenlang samen met Syndion. Ruim 5 jaar geleden is een lege ruimte in het pand van Hermeta ingericht voor Syndion, zodat hun cliënten daar begeleid kunnen werken. Ze pakken Hermeta-producten in of uit, plakken er stickers op, sorteren of hebben een administratieve klus om handen. Behalve in deze ruimte zijn er intussen ook al cliënten naar andere plekken binnen Hermeta doorgestroomd. Zij hebben hier een betaalde baan met begeleiding van een jobcoach van Syndion.