Kvadrat BV / Verosol

Optimaliseer het leefcomfort met binnenzonwering.

HET VERHAAL.

Het verhaal van Verosol begint in New York. Het is 1963 als de Rotterdamse scheepsbouwer Cornelis Verolme een bezoek brengt aan de stad. Bij het zien van de glazen wolkenkrabbers vraagt hij zich af hoe deze gebouwen het binnen toch koel moeten houden.

Het Deense textielhuis Kvadrat A/S heeft in 2019 de aandelen verworven van Verosol.

VEROSOL IS MARKTLEIDER IN GEMETALLISEERD TEXTIEL

We zijn continu aan het innoveren om u de beste oplossingen te bieden omdat de wereld, net als ons klimaat, snel om ons heen aan het veranderen is.

We hebben het gemetalliseerde textiel uitgevonden en we waren de eersten om deze te verwerken in producten als binnenzonwering. We reduceren het energie verbruik zowel in zomer als in de winter. En we creëren de vrijheid voor architekten om gevels nieuw te ontwerpen. Dit allemaal om een ultra dun aluminium laagje op te dampen.

Verosol zal de grenzen blijven verleggen om nog betere “energie” prestaties te leveren om zo nog betere leef of werk omgevingen te creëren.

VEROSOL VANDAAG

Onze missie is: “Het leveren van zonwering oplossingen waarbij het uitzicht naar buiten behouden blijft, terwijl schittering en warmte overdracht door ramen worden vermindert, in alle soorten gebouwen”.

Verosol is een specialist in het ontwerpen en produceren van functionele stoffen voor binnenzonwering. Verosol is tevens de uitvinder van het gemetalliseerde textiel. We zijn continu aan het innoveren om de beste prestaties te bieden op het gebied van warmte en daglichtregeling, om een ​​duurzamere leefomgeving te creëren. Verosol, met het hoofdkantoor in Eibergen, heeft vestigingen in Nederland, Australië en Spanje en een wereldwijd licentienetwerk voor wereldwijde distributie. Sinds de vroege jaren blijven we trouw aan Cornelis z’n nalatenschap. We leven en streven naar het creëren van duurzame omgevingen waar mensen comfortabel kunnen wonen en werken.

VOOR DE PROJECTENMARKT IS HET BESTE NÚ NOG SLIMMER!

Al meer dan 50 jaar produceert Verosol hoogwaardige binnenzonwering met textielen die voorzien zijn van een dun aluminium laagje. De unieke eigenschappen van Verosol zorgen voor energiebesparingen, thermisch en visueel comfort met behoud van doorzicht. Met FourC wordt het beste van Verosol nu nog beter. Geautomatiseerde binnenzonwering maar dan een stapje verder! 

DeFourC aangedreven producten bevinden zich altijd in de beste positie en bieden comfort en energiebesparing op elk moment van de dag of nacht. Stil en draadloos, zonder de noodzaak voor een elektrische of mechanische infrastructuur. FourC biedt een intelligente door zon geactiveerde automatiseringsoplossing om het energiebesparingspotentieel en verblindingsbescherming te maximaliseren tegen betaalbare prijzen zonder infrastructuurkosten in de projectenmarkt. 

WAT BETEKENT FOURC?Connect• Via het draadloze FourC netwerk verbonden met de cloud.Communicate• Communicatie met alle gekoppelde apparaten in het netwerkControl• Bestuur geprogrammeerde FourC senario’s met een afstandsbediening en/of smartphone app en/of Blindcontrolcenter.Comfort• Ruimte in gebruik? Comfort modus aan. Automatische gepositioneerde zonwering op basis van de persoonlijke voorkeuren en van sensoren (licht en beweging), tijd en/of zon positie.• Ruimte niet in gebruik? Energiebesparing staat centraal.• Synchroon bewegen en altijd uitgelijnd.

Adres
Postbus 166
7150 AD Eibergen