Steni Benelux BV

Over Steni

STENI levert architectonische uitdrukkingsmogelijkheden die mensen opvallen en hen bijblijven. Dankzij geveloplossingen van Steni kunnen architecten gebouwen ontwerpen die een unieke uitstraling hebben en generaties lang meegaan.

STENI is een succesvol Noors pioniersbedrijf dat zich sinds de oprichting in 1965 heeft gericht op het aanbieden van geveloplossingen met een unieke en blijvende architectonische waarde en een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Gevelpanelen van STENI worden als enige geleverd met een functionele garantie van 40 jaar

STENI werd in 1965 opgericht als een familievennootschap. De gevelplaten zijn ontwikkeld om het ruige Noorse klimaat te kunnen weerstaan. De hoofdaandeelhouder is op dit moment het Accentone 2012 Holding Ltd .

STENI heeft rond de 130 medewerkers. Het hoofdkantoor, de productiefaciliteiten, het magazijn en de fabrieksoutlet bevinden zich in Lardal in Vestfold (Noorwegen).

STENI beschikt over verkoopmaatschappijen in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en Nederland. In Europa, de VS en Canada heeft STENI distributieovereenkomsten afgesloten voor de verkoop en marketing van de gevelplaten.

Dankzij gevels van STENI kunnen architecten gebouwen ontwerpen die een unieke uitstraling hebben en generaties lang meegaan. Gevelplaten van STENI bieden maar liefst 40 jaar functionele garantie en hebben een gedocumenteerde verwachte levensduur van meer dan 60 jaar (SINTEF).

De platen bestaan uit met glasvezel versterkt polymeercomposiet, een combinatie van materialen met verschillende eigenschappen die samen een eindproduct opleveren met een lange levensduur en extreme sterkte. Polymeercomposiet wordt steeds vaker gebruikt bij de productie van auto's, boten en vliegtuigen en voor producten die blootgesteld worden aan extreme belastingen.

Gevelplaten van STENI kunnen het hele jaar door gemonteerd worden, ongeacht de temperatuur of weersomstandigheden. De platen zijn water- en vorstbestendig en kunnen gedurende lange tijd onder water staan zonder schade op te lopen.

Adres
Helftheuvelweg 11
5222 AV 's-hertogenbosch