VarioShield

Stralingsveilig bouwen

Hier staan wij voor

VarioShield produceert stralingswerende producten voor ruimtes waarin met straling wordt gewerkt. We zijn innovatief, deskundig en produceren snel en op een zo duurzaam mogelijke manier. Bovendien: veiligheid vormt de kern van wat we doen. Met onze producten zorgen we dat medisch personeel in bijvoorbeeld ziekenhuizen, dierenklinieken en tandartspraktijken veilig kan werken. Onze VarioShield panelen zijn bewezen stralingswerend en goedgekeurd op brandwerendheid.

Maar we gaan verder dan dat. Want veiligheid begint al bij de bouw. Grote, loodzware panelen? Onze VarioShieldPlus platen zijn kleiner en lichter dan de normale loodgipspanelen. Daardoor zorgen ze voor minder lichamelijke belasting en zijn ze handzamer. Vooral bij projecten waarin de ruimte om materiaal aan te voeren en te verwerken beperkt is, zijn deze kleine panelen een uitkomst.

Innovatief en deskundig

Onze innovatieve aard is ook terug te zien in onze zelf ontwikkelde producten, zoals de VarioShieldPlus panelen van hoge kwaliteit. We zijn niet slechts een leverancier van stralingswerende producten, maar ook adviseur en bouwbegeleider van projecten. Dit doen we op basis van jarenlange ervaring en kennis. We denken graag - in een vroeg stadium! - met architect en afbouwer mee, om zo samen tot innovatieve oplossingen te komen. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt.

Snel en flexibel

Een goede oplossing voor een stralingsruimte past niet altijd in een standaardmaat. Daarom kunnen we op maat gemaakte producten leveren. We kunnen snel en flexibel werken dankzij onze machines, én onze bedrijfsstructuur met korte communicatielijnen.

Compleet pakket en flexibel

Naast de panelen, stroken en andere stralingswerende oplossingen - die we in onze eigen fabriek in Assen produceren - leveren we ook op maat gemaakte stralingswerende (schuif)deuren en vensters. Zo kan dus al het materiaal waarmee een ruimte stralingswerend wordt gemaakt, bij ons worden besteld. En kunnen we de klant indien nodig - ter plaatse - adviseren.

Duurzaamheid: oneindige recycling

Het grote voordeel van lood en gipskartonplaten is dat je ze oneindig vaak kunt recyclen. De materialen kunnen na demontage bij ons ingeleverd worden, we hebben een retourregeling voor oud lood. Zo gaat er niets verloren.

En wist u dat VarioShield volledig energieneutraal is? Dat is te danken aan de zonnepanelen op ons bedrijfspand. Daardoor belasten onze activiteiten het milieu zo min mogelijk.

Adres
Korenmaat 12C
9405 TJ Assen