YBS Insulation

Slim isoleren met SuperQuilt

YBS staat voor de hoogste kwaliteitseisen binnen de branche. Een belangrijk deel van onze producten zijn daarom voorzien van een KIWA-BDA Agrément. Om een continue kwaliteit te kunnen garanderen worden alle producten bovendien dagelijks getest in ons eigen laboratorium. Het YBS-laboratorium geeft ons tevens de mogelijkheid om onderzoek te doen en nieuwe, innovatieve producten te blijven ontwikkelen.

YBS Insulation is in 1994 in Engeland gestart met de productie van meerlaagse reflecterende isolatiefolies. Dit kwam voort uit de vraag naar dunne, effectieve isolatiematerialen binnen bouwsector in het Verenigd Koninkrijk. In de eerste 10 jaar introduceerde YBS zeer succesvol diverse isolatieproducten waaronder SuperQuilt, BreatherFoil en Foiltec. Deze producten hebben in de afgelopen 34 jaar bewezen dat isoleren op basis van reflectie van stralingswarmte zeer effectief is.

In 20 jaar groeide de onderneming uit tot marktleider in het Verenigd Koninkrijk. Dat leidde tot expansie naar het Europese continent waaronder de Benelux. YBS Insulation beschikt inmiddels als enige leverancier van reflecterende meerlaagse folies over het KIWA-BDA Agrément én ISSO. Steeds meer architecten en aannemers kiezen voor folies van YBS omdat het Bouwbesluit sinds 2015 steeds strengere eisen aan de isolatie van gebouwen stelt. Met name hybride isoleren neemt een grote vlucht. Zo is een Rc van 6 te realiseren met een dak van 20 cm dikte! YBS Insulation biedt de bouw nieuwe isolatiemogelijkheden.