360

Bij het stadskantoor in Venlo hadden we in samenwerking met de gemeente het (voorlopig) maximum bereikt van de toepassing van cradle to cradle materialen: 80 %. Wat is er nodig om deze grens op te schuiven? We besloten niet te wachten op een opdrachtgever, we stelden onszelf de vraag: kunnen we een 100% circulair woongebouw ontwikkelen waar een duurzame levensstijl gecombineerd wordt met luxe?

In het 360 concept worden zaken gedeeld om iedereen meer luxe te geven In het 360 woonconcept zijn woningen teruggebracht tot de essentie. Dus geen studeerkamertje met een opklapbed en een hometrainer.. Wel een werkatelier en een (te reserveren) logeerkamer met eigen badkamer en een fitnessruimte met zwembad.

Mensen willen graag midden in de stad wonen maar ook onderdeel zijn van een kleinschalige community. Binnen het 360 woonconcept maken we kleine buurten van zo’n 30 woningen. Elke buurt heeft zijn eigen collectieve tuin en gemeenschappelijke ruimtes die de bewoners met elkaar in contact brengen. De woningen zijn flexibel in grootte en zijn geschikt voor singles, stellen, gezinnen en ouderen.

Iedereen wil graag zijn steentje bijdragen aan de circulaire economie; als het maar niet te veel tijd en geld kost. Wonen in het 360 concept betekent dat een duurzame leefstijl als vanzelf ontstaat: 100% duurzame energie, het gebouw zuivert de stadslucht, gezonde recyclebare materialen, lokaal voedsel, makkelijke afvalscheiding en duurzame mobiliteit behoren allemaal tot het servicepakket. Over de volle hoogte van het gebouw is in de kern een vertical farm opgenomen waar groente wordt verbouwd. Er is een spullenbibliotheek aanwezig waar bewoners gereedschap en keukenapparatuur kunnen lenen.

Gepubliceerd op8 maart 2023 om 0:00