CASA BC, GARZA GARCIA, MEXIKO

Casa BC in Garza Garcia, een voorstad van Monterrey in het noordoosten van Mexico, kenmerkt zich door heldere, geometrische vormen, hoogwaardige materialen en de bijzondere positie aan de helling van het grondstuk.

De uitstekende constructie van de bovenste verdieping lijkt boven de grond te zweven en geeft de woning een lichtheid die het gebouw duidelijk onderscheidt van de massievere bouwwerken in de omgeving. De woning biedt een spectaculair uitzicht over het Parque National de Chipinque in het zuiden en de bergketen Cerro de la Silla in het noorden. Door hun kleuren en materialen - wit sierbeton voor het massieve fundament, zwart graniet voor de uitstekende bovenverdieping en de garage - onderscheiden de op elkaar gestapelde, langgerekte bouwelementen zich van elkaar, maar vormen tegelijk toch een architectonisch geheel. De op het eerste gezicht zeer complexe constructie wordt bij elkaar gehouden door een allesomvattende, heldere en ingetogen architectonische taal.

Bij binnenkomst ontvouwen zich eerst de bibliotheek en een langgerekte ruimte met beglazing, die wordt gebruikt als woon- en eetkamer. Dankzij de plafondhoge ramen en het omliggende terras lopen binnen en buiten naadloos in elkaar over. De keuken en bijkeuken bevinden zich in een tweede, afzonderlijke vleugel die via een hal aan de eetkamer is verbonden met het hoofdgebouw. Op de bovenverdieping, die als een zwarte balk bovenop de benedenverdieping rust, bevinden zich drie slaapkamers. Elk van deze kamers heeft een badkamer en suite die is uitgerust met de wastafels uit de PALOMBA COLLECTION.

De kelderverdieping bestaat uit een grote speelkamer die toegang biedt tot het terras en de tuin met zwembad.

Casa BC werd ontworpen op basis van het duurzaamheidscertificaat LEED, waarbij rekening wordt gehouden met ecologische aspecten en het behoud van kostbare hulpbronnen.

Architect Gilberto L. Rodriguez, GLR Arquitectos

Voltooid 2009

Locatie Garza Garcia, Mexiko

LAUFEN-producten PALOMBA COLLECTION wastafels

Gepubliceerd op17 april 2021 om 0:00