ecophon Master eg zorgt voor signature design

Visueel aantrekkelijk en akoestische topprestaties

Hoe maak je een trainings-en coaching locatie aantrekkelijker om te vertoeven en verhoog je tegelijkertijd de aandacht en prestaties.

Coach + Result BV is gevestigd in een prachtig pand in Ulvenhout, Nederland waar zij trainingen en coaching geven in een inspirerende omgeving. De kamers hebben prachtige hoge ramen en plafonds, wat akoestisch vaak een uitdaging is. Ecophon heeft in samenwerking met Normakoestiek ons nieuwe product de Master™ Eg als eerste project in Nederland toegepast. Deze nieuwkomer in de Master-productfamilie met absorptieklasse A heeft een speciale zwart-wit gelakte randafwerking met verborgen paneelranden. Het zwarte ophangsysteem zorgt ervoor dat de panelen een zwevend design hebben. De verschillende paneelformaten bieden unieke en creatieve ontwerpmogelijkheden. Ook qua look & feel past dit product perfect bij de uitstraling van het gebouw.

Het nieuwe Master Eg-paneel lijkt te zweven. De panelen zijn in het zichtgedeelte wit geverfd, tegen een zwarte achtergrond. Het systeem verbergt hierdoor de ondersteunende paneelkanten,waardoor het paneel lijkt te zweven. De panelen dragen aan vier kanten en worden vanuit het plenum als een doorzakpaneel gelegd. Je laat het als het ware zakken en het paneel borgt zichzelf. Het is dus gemakkelijk te monteren en ook gemakkelijk te demonteren. De panelen zijn 40 mm dik, waardoor ze akoestisch al goed presteren. Bovendien zijn ze voorzien van een afwerking met Akutex FT, in combinatie met de kern van glaswol zorgt dit voor een optimale geluidsabsorptie. Dankzij de fijne poriën is het product minder gevoelig voor vervuiling en makkelijk te reinigen.

Het resultaat is een akoestische omgeving waar mensen zich volledig kunnen concentreren en uiteindelijk de beste prestaties kunnen leveren.

Bovendien is de Master Eg dit jaar in de prijzen gevallen en tot winnaar uitgeroepen bij de German Design Award 2022 in de categorie “Excellent Product design- Building and Elements “

Gepubliceerd op3 december 2021 om 0:00