Enphase — De beste keuze bij zware weersomstandigheden

Klant Menno Schuijl Locatie Texel, Noord-Holland, NederlandInstallateur IBS – Oele – Schoo B.V.Systeemomvang Minder dan 100 kWMicro-omvormers Enphase M215Modulen Bisol 255W


Texel is een eiland in het noorden van Nederland en staat bekend om haar unieke, natuurlijke landschap. Het milieu is belangrijk voor de bewoners, die op zoek zijn naar een duurzame en bestendige manier om het eiland van elektriciteit te voorzien.

De vraag naar zonne-energie op Texel komt vanuit de wens om geen geld uit te geven aan geïmporteerde elektriciteit, door draagvlak vanuit de gemeenschap en een uitgebreide beleidsondersteuning. Maar zon-PV op het eiland kent ook uitdagingen met betrekking tot het ruwe zeeklimaat, dat gekenmerkt wordt door overvloedige neerslag afgewisseld met droge perioden en een hoge concentratie zout in de lucht. Deze extreme omstandigheden vragen een robuuste, duurzame en betrouwbare oplossing.

IBS-Oele-Schoo, opgericht in 1978, is een installatiebedrijf gevestigd op Texel. Actief in duurzame energie en gespecialiseerd in zon-PV. Gedreven door innovatie en de wens om hun klanten te voorzien van de beste oplossing, is IBS in contact gekomen met Enphase.

“We zijn begonnen met string-omvormers, maar toen kwamen we in aanraking met Enphase micro-omvormers. Dit is nu het product dat wij aanraden,” vertelt Menno Schuijl, directeur van IBS. “Enphase micro-omvormers zijn beter bestand tegen onze (weers-)omstandigheden, zijn betrouwbaar en bieden goede prestaties. Alle systemen die wij recent hebben geïnstalleerd zijn van Enphase. Deze technologie heeft alleen maar voordelen.”

Enphase micro-omvormers zijn kwalitatief hoogstaand, betrouwbaar, ontwikkeld volgens de hoogste technische normen en zijn bestand tegen zware weersomstandigheden. In tegenstelling tot traditionele omvormers is het ontwerp van Enphase micro-omvormers robuust en voldoen zij aan de strenge eisen van IP67. Een IP67 waardering verzekert dat het apparaat hermetisch is afgesloten voor weersinvloeden en dat het grondig is getest om er zeker van te zijn dat het werkt onder extreme temperaturen.

De heer Schuijl moedigt niet alleen zijn klanten aan om te kiezen voor Enphase, maar hijzelf heeft ook voor Enphase gekozen. Met hun nieuwe huis, elektrische verwarmingssysteem en hybride auto is Schuijl ervan overtuigd dat Enphase de meest duurzame PV technologie biedt, die in staat is om alle energie te produceren die hij nodig heeft. Hierdoor hoeft hij geen elektriciteit in te kopen en is hij gegarandeerd van de beste return on investment.

“Wanneer ik met mijn klanten praat, wil ik dat zij begrijpen wat de waarde is die Enphase biedt. Investeren in een kwalitatief hoogstaande totaal oplossing betekent dat je investeert in iets dat lang meegaat,” zegt Menno.

Gepubliceerd op8 juli 2021 om 0:00