Eurosafe Solutions speelde een belangrijke rol bij de bouw van het Olympisch park London

Het London Aquatics Center ligt tegenover de WaterWorks rivier en maakt deel uit van het Olympisch Park. Met een prijs van 269 miljoen pond, is de bouw in 2008 begonnen en werd in 2011 afgerond.

Het Kalzip-dak heeft een gewicht van meer dan 3.200 ton en heeft de vorm van een golf. Dit gebouw volgt daarmee de golven van het water van de rivier. Dit terwijl het ook opgaat in de omgeving. Na de Olympische Spelen moet dit bijzondere gebouw toegankelijk blijven voor andere evenementen. Op dit moment glorieert het pand als zwem- en fitnesscentrum.

Eurosafe Solutions bood een speciaal valbeveiligingssysteem waardoor het installeren van het iconische dak toegestaan was. Wij hebben een systeem ontworpen waarbij tijdelijke

Latchways

kabelsystemen

zijn geïnstalleerd zodat er veilig en verantwoord op hoogte kon worden gewerkt. De bouwwerkzaamheden konden op deze manier veilig worden uitgevoerd, rekening houdend met de gebogen dakrand. Hiermee voldeed het gebouw aan de gezondheids- en veiligheidseisen van de Olympic Delivery Authority (ODA).

´╗┐

Gepubliceerd op11 januari 2022 om 0:00