Grand Hotel Valies

Adams Beleggingen verraste ons met een niet-alledaagse vraag: het ontwerpen van een hotel in jaren 30 art deco-stijl.

Dit gaf ons als architecten de ruimte om los te komen van de hedendaagse architectuur. Het resultaat? Een klein stukje Miami aan de Roerkade in Roermond.

Hotel Valies is niet het eerste project dat Victor Adams en Engelman Architecten samen uitvoerden. Eerder ontwierpen we al Hotel Dux, een kleinschalig luxe boutique hotel. Dit succesvolle hotel kent een hoge bezettingsgraad. In combinatie met het groeiende bezoekersaantal van de Designer Outlet Roermond was dit aanleiding voor Adams om op te schalen. Namelijk naar een nieuw hotel met 60 kamers en 30 appartementen, inclusief een ondergrondse parkeergarage.

Art deco met een twist

Adams is een bereisd man, en wist precies wat hij wilde. Een familiehotel met grote kamers. Betaalbare luxe. Maar bovenal een hotel met een thema. De inspiratie voor dit thema vond hij in de art deco hotels aan Ocean Drive in Miami. We besloten om deze kenmerkende architectuurstijl een hedendaagse twist te geven. Dit is terug te zien in de gelede gevels van Grand Hotel Valies, met luxe details en versieringen. De gevels van de aan het hotel gesloten appartementen hebben een iets ingetogenere rijkheid. Desondanks vormen hotel en appartementen een onderscheidenlijk ensemble langs de oever van de Roer.

Geliefd bij bezoekers

Grand Hotel Valies is ideaal gepositioneerd. Het is omringd door historische gebouwen, maar biedt ook uitzicht op de Roer en de eeuwenoude Maria Theresiabrug. Gasten lopen zo het winkelgebied in. Zonder officiële opening of campagnes zit het hotel vanaf dag één in de weekende vol! Het idee van onze opdrachtgever is dan ook zeker geslaagd, en we zijn trots dat wij daaraan hebben bijgedragen.

Het interieurontwerp is van Arnie van Dun.

Gepubliceerd op23 mei 2023 om 0:00