Lapis Lazuli

Naam; Lapis Lazuli

Locatie: Heerhugowaard

Bouwperiode: 2019-2021

Opdrachtgever: M.J. de Nijs Projectontwikkeling

Team : Hans Goverde, Damla Demir, Hashmat Fagirzada, Gerrard Heimans, Janet Snoeijen, Edward Timmermans, Paul Tobé, Aleksandra Waluda

Het levendige stadsplein werkt als een etalage. Waar op maandag de ‘zero-waste’ groenteboer naast de van-zetmeel-geprinte-sportkleding verkoper staat. Waar iedere dinsdag geschaatst wordt op de met zonne-energie gevoede kunstijsbaan. Waar van donderdag tot zaterdagavond bandjes optreden onder luid gejoel van het publiek. Terwijl er tegelijkertijd door twintigers en senioren op de terrasjes genoten wordt van stamppotten en exotische gerechten.

Divers en toekomstgericht, het plein leent zich voor talloze activiteiten. Het gebouw gaat een interactie aan met het plein door het introduceren van “de etalage van Heerhugowaard”.

De grote maten en hoogten van Lapis Lazuli zijn samen met een flexibele hoofdopzet de basis voor een gebouw dat in de toekomst kan ademen. We willen bouwen voor de eeuwigheid en passen onze ontwerpen hier op aan. De diversiteit aan functies en woonvormen zorgen ervoor dat het gebouw een wezenlijke bijdrage levert aan een vitale en levendige stad.

Gepubliceerd op8 maart 2023 om 0:00