Maatwerk glazen tuinkamer

Op ons Architecten Punt profiel geven wij een kijkje in een aantal projecten die wij - samen met architecten en aannemers - hebben gerealiseerd. Door ervaring en kennis te bundelen, worden de mooiste resultaten gerealiseerd!

Heeft de woning een lage goot of een laag dak? Een inkeping in het dak zorgt voor de juiste helling van het schuifdak.


de wens van de klant

De opdrachtgever wilde aan haar bestaande woning al jaren een tuinkamer. Door omstandigheden was het er nooit van gekomen, maar zij had zich er wel goed in verdiept. Zij wist precies wat ze wel en niet wilde. De tuin ligt aan het water waar zij graag op wilde uitkijken, net zoals de prachtige bomen in de tuin als ze in bloei staan. Een gemetselde haard met daarin een gashaard mocht niet ontbreken en zelfs een eyecatcher in de tuinkamer zijn. Zo behaaglijk mogelijk, maar toch panoramisch uitzicht.


Samenwerking

Omdat de tuinkamer aan het water staat en de tuin daar naar afliep, was er een goede fundering nodig. Het schuifdak van Ittalum heeft een afloop van 5 graden nodig voor de afloop van het regenwater. De diepte van de tuinkamer zorgde ervoor dat er een aanpassing aan het dak gemaakt moest worden. In samenwerking met een aannemer is er een inkeping in het dak en dakgoot gemaakt en hier de tuinkamer aan gemonteerd. De tegels heeft de opdrachtgeefster zelf uitgezocht en zijn nadat de tuinkamer is geplaatst gelijmd. Door gebruik van de juiste kleurcombinaties is de tuinkamer helemaal passend aan haar woning. Alle schuifwanden kunnen open en zonder kaders geeft dit een panoramisch uitzicht rondom de woning op het water en de groene tuin.


Realisatie

De houtlook tegels, de haard, de heaters en de kleur van de bovenglaszonwering zorgen samen voor een warme ruimte in het naseizoen en in de zomer kan alles open. In de zomer is de tuinkamer flexibel met het schuifdak dat elektrisch bedienbaar open te schuiven is en wanneer het te heet wordt kan de zonwering uit.

De opdrachtgeefster achteraf: ‘Had ik het maar eerder gedaan.’


Vind een specialist

Bent u ook op zoek naar een samenwerking waarbij u kunt voldoen aan de wens van de klant? Laat een ervaren specialist dan in de ontwerpfase met u meedenken. Samen zorgen wij voor een subtiele integratie van hoge kwaliteit schuifdaken in uw project. Met een netwerk van lokale opgeleide specialisten in Nederland en België kunnen wij u overal bedienen.

Ittalum | Nederlandse producent schuifbare daken | +31 (0)228 54 21 94 | www.ittalum.nl

Gepubliceerd op13 mei 2021 om 0:00