Nautadutilh advocatenkantoor

De ronde hoeken, de tweedeling in het pand die zowel kracht als elegantie uitstraalt; het nieuwe kantoor van NautaDutilh trekt onmiskenbaar de aandacht op de Zuidas. Voor AGC Glass als glasleverancier een erg interessant project, omdat er om de tweedeling te creëren twee verschillende glassoorten in één gevel zijn toegepast. Op zoek naar de optimale balans tussen esthetiek en glasvereisten.

Gerard Loozekoot, UNStudio Amsterdam: “Verbinding en ontmoeting zijn erg belangrijke uitgangspunten geweest in het ontwerp. In het pand zijn om die reden verschillende ontmoetingsplekken te vinden, ook buiten. We hopen hiermee mensen meer achter hun computer vandaan te halen, met elkaar in gesprek te laten gaan, creatieve processen te stimuleren en ziekteverzuim terug te brengen. Het veelvuldig glasgebruik zorgt ook voor de verbinding met buiten. De doorlopende lijn in de gevel geeft het gevoel van een danser die een kwartslag draait, maar straalt tegelijkertijd kracht uit. De ronde hoeken geven het pand iets vrouwelijks, elegants. Een mooi contrast met de overige panden aan de Zuidas.”

Gerard Loozekoot: “In een groot en ambitieus project waar het erg nauw komt als het gaat om de juiste glaskeuze, is AGC Glass een erg fijne partner. Het is heel prettig om met behulp van de glasshuttle te zien hoe het glas zich gedraagt onder verschillende weersomstandigheden. Daarbovenop komt natuurlijk hun Cradle to Cradle certificering. Uiteindelijk hebben we het pand precies de uitstraling kunnen geven die we wilden, met de daglicht- en uitzichtseisen die we van tevoren vastgesteld hadden.”


“We zijn met dit project gestart in 2011, middenin crisistijd.”, vertelt Gerard Loozekoot. “Een uitdaging, maar onze strategie was om juist in zo’n tijd een duurzaam pand neer te zetten, voorbereid op de toekomst, met een sterk imago en persoonlijkheid. En een pand dat zo gezond mogelijk is, waarbij het vooral om de medewerkers draait. We zijn tevreden met het resultaat, alsmede de BREEAM Excellent score, die onze duurzaamheidsambities heeft bevestigd.”

  • 4.500 m2 Stopray Vision-50 on Clearvision
  • 1.100 m2 Stopray Ultra-60


Gepubliceerd op29 juli 2021 om 0:00