Project uitgelicht: Maatwerkoplossing bij VVE Taddeusplein

Zoveel individuele wensen, zoveel individuele belangen. Dat geldt vaak voor een Vereniging van Eigenaren. Niettemin is VVE Judas Taddeusplein samen met Eco Solutions Nederland, erin geslaagd om te zorgen voor zonne-energie op maat met SOLARWATT glas-glas zonnepanelen. Hierbij is het gelukt om ondanks de grote groep bewoners met verschillende ideeën aan alle behoeften te voldoen.


In het verzamelgebouw bevinden zich enkele winkels, verschillende bewoners en de VVE met algemene voorzieningen. Om energie en kosten te besparen, met oog voor het milieu, is er nadrukkelijk gekeken naar de mogelijkheden van zonne-energie. Dat heeft geleid tot de plaatsing van een zonnestroominstallatie bestaande uit 238 SOLARWATT Vision 60M zonnepanelen.


Daarbij maken 102 zonnepanelen de algemene voorzieningen helemaal zelfvoorzienend. Verder hebben 17 bewoners aangegeven ook te willen profiteren van zonnepanelen, waarbij voor iedere woning de zonne-energie apart wordt ingevoed. Op het hoogste dak bevinden zich de zonnepanelen voor de algemene voorzieningen en op de lagere daken liggen er 17 x 8 zonnepanelen voor individuele bewoners, met micro omvormers van Enphase.


Tegengaan illegaal aftappen stroom


Volgens Toon de Brouwer van VVE Judas Taddeusplein was de samenwerking met SOLARWATT-dealer, Eco Solutions Nederland, specialist in duurzaam en ecologisch bouwen, intensief.


“We hadden niet alleen te maken met verschillende wensen, maar ook met uitdagingen, zoals het tegengaan van het illegaal aftappen van stroom. Daartoe zijn metalen buizen bevestigd die de kabeldoorvoersystemen beschermen. Ook hadden we te maken met een appartement dat zelfs in een andere straat ligt, maar dat wel is gekoppeld aan de zonnepanelen. Ook dat hebben we in goed overleg prima kunnen oplossen, mede dankzij de deskundigheid van de SOLARWATT-dealer. Wat we dan ook het allerbelangrijkste vonden was de kwaliteit van de installatie. SOLARWATT biedt een uitmuntende kwaliteit voor een betaalbare prijs en biedt bovendien duurzame garanties.”

Gepubliceerd op24 december 2020 om 0:00