Project ZuiderDuineN

Een duinlandschap op de parkeergarage

Bij ZuiderDuineN, gelegen in het hart van Den Haag, is een daktuin gerealiseerd die naadloos integreert in de lokale omgeving. Met de bebouwing haaks op de kustlijn, staat het appartementencomplex midden in het kustlandschap. De daktuin is ontworpen met het specifieke doel een uitzonderlijke, esthetisch aantrekkelijke leefomgeving te creëren waar toekomstige bewoners zich kunnen omringen met weelderige, natuurgetrouwe beplanting.

Beplantingsplan

Het beplantingsplan van de daktuinen is zorgvuldig ontworpen en gerealiseerd. Het project kent een bewuste opbouw van beplanting, waarbij gecultiveerde vaste planten aan de voorzijde van de tuinen zijn geplaatst en soorten die representatief zijn voor het duinlandschap aan de achterzijde te vinden zijn. Deze strategie zorgt voor een verscheidenheid aan kleuren en bloeiwijzen, waarbij geïntegreerde duinlandschappen op natuurlijke wijze in het ontwerp zijn verweven.

10.000 vaste planten!

Voor de realisatie van dit project zijn maar liefst 10.000 vaste planten en 80 heesters zorgvuldig in de daktuin, bovenop de parkeergarage, geplant. Dit indrukwekkende aantal planten draagt bij aan de weelderige en weidse uitstraling van het project.


Opbouw met Fixodrive FX50

De opbouw van deze daktuin bestaat uit het drainage-element Fixodrive FX50, gecombineerd met een SM-R beschermdoek voor de randstrook. Daarnaast zorgen het intensieve substraat en ZincoLit voor voldoende wortelruimte voor de diverse vaste planten in de daktuinen.


ZuiderDuineN in een notendop

Samengevat vormt de daktuin van ZuiderDuineN een adembenemend aspect van het project. Met weelderige beplanting, een gevarieerd kleurenpalet en de inpassing in het duinlandschap biedt deze een prachtige leefomgeving voor de bewoners.

Gepubliceerd op12 september 2023 om 0:00