Punta de Mar in Spanje

Voor waterliefhebbers

Het project Punta de Mar is op een nieuw concept in belevenistoerisme gebaseerd: het drijvende paviljoen Punta de Mar biedt een vakantie die daadwerkelijk op zee plaatsvindt.

Steeds meer vakantiegangers zoeken een unieke belevenis en onvergetelijke bestemmingen ver weg van het massatoerisme. Zo ontstond het idee van een woonboot, die gemeenschappelijk door het architectenbureau Mano de Santo en KMZero Open Innovation Hub werd ontwikkeld. Beide bedrijven komen uit Valencia. Via het team van KMZero Open Innovation Hub hebben geïnteresseerden de mogelijkheid vooraf informatie aan te vragen en de woonboot de huren.

Deze locatie biedt plaats voor twee personen, die van water houden, willen ontspannen en de natuur respecteren. De gasten kunnen de omgeving met alle zintuigen beleven, terwijl het drijvende paviljoen gelijktijdig privacy, comfort en welzijn garandeert.

Punta de Mar is omgeven door een verticale lamellenwand, die lichtdoorlatend is. Op twee verdiepingen staat in totaal 74 m² ter beschikking voor de gasten. Op de onderste etage bevinden zich naast een cabine met badkamer een terras, aangrenzend aan de binnenruimte. Vanzelfsprekend kunnen de vakantiegangers op het water overnachten. Vanuit het bed is uitzicht op zee gegarandeerd. De tweede verdieping dient als ontspanningsdek. De meubilering is op de kleur van de lamellen afgestemd. Bij het design en de uitrusting werd door het architectenteam veel waarde gehecht aan minimalisme. Ondanks deze reductie ontstaat toch een vleugje exclusiviteit. De ware luxe zit hem in de nabijheid van de natuur. Alle gebruikte materialen zijn milieuvriendelijk en duurzaam.

Bij dit project zijn talrijke internationale bedrijven betrokken. Door Gira werd het ruimtebedieningsapparaat Gira G1 en het schakelaarprogramma Gira E2 ingebouwd. De Gira G1 is de compacte, optisch aantrekkelijke bedieningscentrale voor KNX, de internationaal erkende norm voor bussystemen met vaste bedrading. Via het multitouchdisplay met hoge resolutie kunnen alle functies van de besturing intuïtief door tikken of swipen worden bediend. Daarnaast kan de gast alle aspecten van de gebouwbesturing zelf bepalen via een app: van de bediening van de verlichting tot de airconditioning. Door het gereduceerde design van het schakelaarprogramma past Gira E2 uitstekend bij de interieurvormgeving.

Bij Punta de Mar gaat het om een prototype. Het is het eerste drijvende hotel-appartement in Spanje. Na deze start-up zijn wereldwijd meerdere woonboten gepland.


Architectuur

Mano de Santo

Carrer de Maldonado 16

Valencia

Spanje

Tel +34 960 037 027

info@manodesanto.com

www.manodesanto.com


Productinformatie:

Gira G1

Schakelaarprogramma Gira E2

Gepubliceerd op24 februari 2021 om 0:00