Schuifdak in horizontale constructie

Met Ittalum schuifbare daken

Op ons Architecten Punt profiel geven wij een kijkje in een aantal projecten die wij - samen met architecten en aannemers - hebben gerealiseerd. Door ervaring en kennis te bundelen, worden de mooiste resultaten gerealiseerd!DE WENS VAN DEKLANT

We kunnen er niet om omheen; het buitenleven betrekken bij de woning is belangrijk. Binnen wordt buiten! Het is dan ook alom bekend dat de opdrachtgevers er steeds meer naar vragen. Het systeem van Ittalum is bij uitstek geschikt voor het buitenleven en uniek met haar ongeïsoleerde (elektrisch) schuifbare daken. Het systeem wordt standaard tegen een woning aangebouwd, maar kan ook geïntegreerd worden in bestaande bouw.

De opdrachtgever wilde een eigentijdse villa met een mensgerichte sfeer. Zij waren op zoek naar contact met buiten, ook wanneer zij binnen zijn. Hun oog was gevallen op een tuinkamer met een uniek schuifdak.


SAMENWERKING

De klant heeft de tuinkamer met schuifdak van Ittalum in een van onze showrooms bekeken en aangegeven bij de architect dat zij dit graag in de stijl van hun woning wilden realiseren. De architect en specialist hebben samen de details en constructie bekeken en in het ontwerp toegevoegd.


Realisatie

In de realisatie van het project is ervoor gezorgd dat de tuinkamer luchtig lijkt, ondanks het grote volume. Door het gebruik van het juiste kleurenpallet, sluit de tuinkamer perfect aan op de architectuur van de woning. De gootlijn rondom de tuinkamer is helemaal doorgetrokken, wat zorgt voor een strak lijnenspijl en één geheel. Om de optimale transparantie te bereiken is er gekozen voor glazen schuifwanden en het schuifbare dak. Ook zijn de staanders niet op de hoeken geplaatst, maar iets naar het midden. Hierdoor ontstaan er open hoeken; welke ervoor zorgen dat de tuinkamer luchtiger lijkt en de verbinding met het terras en de tuin optimaal is. De tuinkamer heeft ervoor gezorgd dat er een eenheid is gecreëerd tussen binnen en buiten.

Een tuinkamer is een waardevolle toevoeging aan iedere woning, omdat de bewoners hier het hele jaar van het buitenleven kunnen genieten. Dit kan aan ieder project toegevoegd worden, wegens de vele toepassingsmogelijkheden. Door de diverse designs, kleuren en materialen zorgt u ervoor dat de esthetiek van de woning wordt behouden en de tuinkamer écht onderdeel wordt van de woning. Zo kunt u de opdrachtgever werkelijk iets unieks aanbieden.VIND EEN SPECIALIST

Bent u ook op zoek naar een samenwerking waarbij u kunt voldoen aan de wens van de klant? Laat een ervaren specialist dan in de ontwerpfase met u meedenken. Samen zorgen wij voor een subtiele integratie van hoge kwaliteit schuifdaken in uw project. Met een netwerk van lokale opgeleide specialisten in Nederland en België kunnen wij u overal bedienen.

Ittalum | Nederlandse producent schuifbare daken | +31 (0)228 54 21 94 | www.ittalum.nl

Gepubliceerd op12 maart 2021 om 0:00