Suiker Unie
Elke 100 seconden een vrachtwagen, dagelijks vele duizenden tonnen suikerbieten die worden verwerkt, sterk verschillende seizoenen, tal van zakelijke bezoekers, honderden werknemers en honderden contractors: dát is de wereld van Suiker Unie. Een wereld waarin een hoogwaardig toegangscontrolesysteem onmisbaar is. Maar hoe kom je van vier legacysystemen naar één, geïntegreerde oplossing?
Over op één systeem was de wens van Suiker Unie, een systeem waarin de meest uiteenlopende elementen voor de beveiliging rondom de deur worden gecombineerd. Of het nu gaat om toegang- en deurmanagement of bezoekersbeheer. De omschakeling naar een nieuw toegangscontrolesysteem moest soepel verlopen, zo stelde Suiker Unie als eis. Het liefst één op één en zonder al te veel gedoe, zonder meteen alle sloten van deuren te moeten vervangen.
De geïmplementeerde software maakt het mogelijk om vanuit één werkplek alle toegangsrechten te beheren. Met dit single point of management beheert Suiker Unie alle lagen in de fysieke beveiliging. Omdat alle rechten bepaald en vastgelegd worden in één systeem, is er ook een compleet en consistent overzicht. De key user en de lokale beheerders kennen binnen het managementsysteem rechten toe aan medewerkers en aan contractors. De portiers koppelen bij het aanmelden van bezoekers en contractors het toegangsprofiel dat door de beheerder is aangemaakt aan de toegangspas.
Het was belangrijk dat dit meteen goed werd gedaan binnen het managementsysteem, de beveiliging van de buitenste schil is immers essentieel. Want pas nadat iemand de slagboom of tourniquet is gepasseerd, is de badge ‘actief’. Met andere woorden; dan pas worden de rechten op de kaart geschreven. Passeert de bijrijder de slagboom zonder zich aan te melden, dan kan hij of zij op het terrein vervolgens geen deur openen. Hiermee worden medewerkers en contractors gedwongen zich aan te melden, de discipline zit dus min of meer ingebouwd in de techniek. Bij een calamiteit kan dankzij deze oplossing eenvoudig een actueel overzicht worden verkregen van wie waar is op het terrein.