Urban villa aan de Maas

Aan het Maasfront in Hanssum, nabij de jachthaven en het fiets- en voetveer, kwam een bedrijfslocatie vrij.

Peter Heymans Holding BV en Boonen Vastgoed & Ontwikkeling namen het initiatief om dit gebied te transformeren tot een hoogwaardige woonlocatie. Engelman Architecten maakte een ontwerp voor een urban villa met maximaal maaszicht.

Appartementen met royale terrassen

De markante urban villa bestaat uit 6 bouwlagen met 12 luxe appartementen en 14 overdekte privé-parkeerplaatsen. Elke bouwlaag omvat 3 woningen, met oppervlaktes tussen de 95 en 165 m² en royale terrassen van circa 25 m². En dan is er nog een penthouse van 270 m2, dat omgeven is door terrassen.

Doordacht design

Door veelvuldig gebruik van glas creëerden we een maximaal uitzicht op de Maas. Zelfs de bewoners van de eerste woonlaag kijken vrij uit over het water en de taludtuin met grassen. Dit doordat het appartementencomplex bovenop een parkeerplint staat. De verspringende balkons en het gebruik van wit aan de maaszijde geven het gebouw een open, dynamisch en maritiem karakter. In combinatie met de gemetselde rug en plint van het gebouw zorgt dit voor een mooi ensemble van vorm, materiaal en kleur.

Gepubliceerd op23 mei 2023 om 0:00