Valbeveiliging op en aan de Amstel Tower

In opdracht van projectontwikkelaar Provast bouwt J.P. van Eesteren, naast het Amstelstation, dit 100 meter hoge gebouw.

Eurosafe Solutions voorzag de Amstel Tower met valbeveiliging, zodat er te allen tijde veilig op hoogte kan worden gewerkt aan en op het gebouw. Het ontwerp van het gebouw is van architectenbureau Powerhouse Company. Al tijdens de ontwerpfase is door de drie partijen nagedacht over de valbeveiliging.

Aannemer J.P. van Eesteren begon met de bouw van het pand in december 2015. Het hotel is in april 2018 opgeleverd, de parkeergarage volgt op korte termijn en de woontoren wordt eind juni van dit jaar opgeleverd.


De uitvoering van onderhoudswerkzaamheden aan en op de Amstel Tower brengt risico’s met zich mee. Om na de voltooiing van de bouw veilig werkzaamheden op de daken en aan de gevels te kunnen uitvoeren, is er gezocht naar de juiste bescherming tegen vallen.

Al in de ontwerpfase van dit gebouw, is nagedacht over valbeveiliging door Power House Company. In samenspraak met dit architectenbureau en bouwbedrijf J.P. van Eesteren zijn onderstaande oplossingen aangebracht. Belangrijk aspect bij deze samenwerking was dat het aanzicht van het gebouw zo min mogelijk zou worden aangetast.

Gepubliceerd op11 januari 2022 om 0:00