Villa X

Caro van de Venne, oprichter Barcode Architects: ”Samen met de opdrachtgevers hebben we een zeer intensief ontwerpproces doorlopen. Villa X is het resultaat van een zoektocht naar iets bijzonders. Het is een unieke woning geworden, welke een ingetogen luxe uitstraalt door het gebruik van de pure en stoere materialen in combinatie met de subtiele en verfijnde wijze van detailleren.”

''Villa X karakteriseert zich door een eenvoudige vorm die massief in het groen staat. Centraal in het volume is een open leefruimte uitgespaard, ingeklemd tussen zware koppen met de besloten ruimten en overspannen door een compact dak dat oogt als een baldakijn. Door de façades naar binnen te vouwen ontstaat een verrassende relatie tussen het interieur en de bosrijke omgeving. De gevels van de privévertrekken zijn uitgevoerd in antraciet beton met een glad, reflecterend oppervlakte – verkregen door meerdere malen met de hand te polijsten.”

Door de verdiepingshoge glasgevel aan voor- en achterzijde is er vanuit de leefruimte een open en transparante verbinding richting voor- en achtertuin. De gevel is een semi-structurele vliesgevel blank geanodiseerd aluminium, met drievoudige beglazing en zwarte kitvoeg.Gepubliceerd op29 juli 2021 om 0:00