Woonhoogbouw Axis

Locatie:

Frankfurt am Main

Architectuur:

Meixner Schlüter Wendt Architecten, Frankfurt am Main

Elektroplanning:

PGT Planungsgruppe, Schaafheim

Elektro-installatie:

Hela Elektroinstallations- und -handels GmbH, Halle

De Frankfurtse architecten Meixner Schlüter Wendt hebben Axis als zogenaamde blokrandhoogbouw gepland. Op deze wijze houden zij rekening met de omgeving. In het nieuwe Europakwartier aan de Europa-Allee, een lijnrechte boulevard richting Frankfurt City, rijst Axis met een geraffineerd vormgegeven gevel de hoogte in. Zij speelt met de waarneming van de aanschouwer en laat het aantal van 19 etages slechts raden. Naar de achterzijde wordt het gebouw door twee lagere delen aangevuld, die samen met een reeks rijtjeshuizen het binnenhof vormen.

Bij de hoofdingang worden de bezoekers ontvangen door een video deurstation uit de Designlijn Siedle Steel met een communicatieterminal. Dankzij vlakke montage en speciale lak is de installatie uit massief edelstaal perfect in de gevel geïntegreerd. Het verlichte, weerbestendige touchscreen toont op ieder moment duidelijk, waar de deuroproep te vinden is. Een doordacht bedienconcept en comfortabele zoekfuncties vervangen ontelbare oproeptoetsen.

De communicatieterminal in Axis kan echter meer. Omdat de bewoners een conciërge ter beschikking staat, biedt de terminal ook een conciërge-oproep aan. Deze functie heeft Siedle speciaal voor dit project ontwikkeld. De conciërge kan iedere woning bellen – omgekeerd is hij vanuit iedere woning te bereiken.

Gepubliceerd op6 juli 2021 om 0:00