Deel deze spotlight

A new romance in Colors!

Tekst
BeeldNovacolor

Novacolor is een Italiaans producent van decoratieve producten voor de afwerking van vloeren, wanden en plafonds. De producent levert pleisters en verven voor zowel binnen- als buitenafwerkingen.

TEXTUUREFFECTEN, OXIDATIES EN MEER

Novacolor is in 1982 opgericht in het Italiaanse Forl en heeft zich in de loop der jaren expliciet ontwikkeld om architecten en designers wereldwijd te voorzien van een scala van mogelijkheden in textuureffecten, glanspleisters, metallic afwerkingen en oxidaties. Het assortiment bevat meer dan 50 decoratieve producten waarmee een grote verscheidenheid van decoratieve en luxueuze afwerkingen kunnen worden gerealiseerd.

PASSIE VOOR CREATIE

Passie voor creatie staat aan de basis van de jaarlijkse lancering van nieuwe producten die architecten en designers in staat stellen succesvolle projecten te realiseren. Bekende producten zijn Wall2floor (micro cementafwerking voor vloer en wand), IRONic (ijzeroxidatie voor binnen en buiten), Archi+ Concrete (betonimitatie) en Marmorino KS (minerale kalkpleister voor binnen en buiten). In 2018 heeft Novacolor twee nieuwe producten geïntroduceerd. Metallo_Fuso, een metaalpleister op basis van echt metaalpoeder en waterverdunbare epoxy, voor het afwerken van wanden en meubelen. En Archi+ Tadelakt, een minerale pleister op basis van hydraulische kalk voor de verfraaiing van wanden, refererend aan de aloude marokkaanse techniek.

GROENE AANPAK

Novacolor is zich zeer bewust van het milieu. Niet voor niets hanteert men een groene aanpak in zowel productontwikkeling als in de productie zelf. Alle ontwikkelde producten hebben een zeer lage VOC-emissie. Daarnaast is er een strategische binding aan de analyse van LCA (Life Cycle Assesment), waarbij de gehele levenscyclus van een product en de impact op het milieu worden geanalyseerd. AGNN beschikt over een showroom en trainingsfaciliteit waarin verwerkers van Novacolor-producten worden getraind voor een adequate verwerking van de producten. Natuurlijk stelt AGNN desgewenst tools (monsterpanelen, brochures en beeldmateriaal) beschikbaar ter ondersteuning van architecten en designers.

Tekst: & Fotografie: Novacolor

Gepubliceerd op28 januari 2019 om 9:39
Adres
Magelhaenstraat 23
7825 EL Emmen