Deel deze spotlight

Aandacht voor akoestiek op de mobiele BREEDVELD-wand

Tekst
BeeldBREEDVELD mobiele wandsystemen

Het is niet prettig vergaderen, leren en presenteren in een ruimte waar geluid volop wordt teruggekaatst. Akoestiek heeft een grote invloed op de kwaliteit van een werk- en leefruimte. En tóch lijkt akoestiek veelal een ondergeschoven kindje te zijn. Niet bij ENKA in Ede. Daar gaan de industriële omgeving en een prettige akoestiek hand in hand.

ENKA in Ede

Toen de vraag naar textiel in het midden van de negentiende eeuw toenam vond men in de productie van kunstzijde de perfecte oplossing. De Nederlandse fabriek (ENKA, afkomstig van de letters N en K van de Nederlandse Kunstzijdefabriek) werd in 1911 opgericht en vestigde zich in Arnhem en Ede. In het begin van deze eeuw werd de productie van kunstzijde in Nederland echter te kostbaar en als gevolg daarvan sloot ENKA Ede in 2003 definitief haar deuren om plaats te maken voor een nieuwe woonwijk. Een aantal monumentale fabriekspanden zijn behouden gebleven en hebben een nieuwe bestemming gevonden. In een van deze industriële fabriekspanden heeft BREEDVELD een prachtige meeting­room mogen verrijken met een van haar flexibele wandoplossingen. De vergaderruimte is voorzien van een paneelwand met zachte bedekking inclusief bedrijfslogo. Zo maakt men in een handomdraai van één grote meetingroom twee kleinere vergaderruimtes. Deze wand is naast functioneel en waanzinnig in uiterlijk tevens onovertroffen op geluidstechnisch vlak. Dankzij de houten doosconstructie (geluidwerend) in combinatie met de zachte wandbedekking (geluidsabsorberend) hoort men in deze ruimte niets van wat er achter de wand gebeurt.

Wanneer partijen als architect, interieurstylist en facilitair ma­na­ger samen de focus leggen op akoestiek bereik je optimaal resultaat. ENKA is hiervan een uitstekend voorbeeld. De industriële omgeving met haar betonnen muren, plafonds en wanden is dankzij gebruik van de juiste materialen niet de akoestische ramp die je zou verwachten. Integendeel, het is zeer prettig vergaderen in Ede.

Over BREEDVELD

Met haar mobiele wandsystemen haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte. De focus ligt op flexibiliteit, duurzaamheid, esthetiek, gebruiksvriendelijkheid en klanttevredenheid. Dat geldt voor alle producten: van eenvoudige paneelwand tot ingenieuze dubbelwandige (smart)glaswand. Dat de BREEDVELD-wanden er kwalitatief hoogwaardig uitzien, spreekt voor zich. Een groot deel van de kwaliteit is echter niet zichtbaar. Deze ligt verborgen in de geperfectioneerde mechanieken die draaien op degelijk en uitvoerig getest materiaal. Het resultaat: soepel verplaatsbare en stabiele wanden met een ongekend lange levensduur. ■

Gepubliceerd op5 april 2017 om 8:13