Deel deze spotlight

Adamas voorloper in Nederland met Internationale DGNB-Regeling

Tekst
BeeldAdamasgroep

In Nederland worden steeds meer gebouwen aantoonbaar duurzaam gebouwd. Een ontwikkeling zonder duurzaamheidscertificaat is dan ook haast niet meer denkbaar. Bouwen op deze manier betekent dat er op een onafhankelijke manier - beoordeelt en vergeleken met een internationale standaard - gecontroleerd wordt of dit op een correcte manier wordt gedaan.

Verschillende duurzaamheidscertificaten zijn al bekend in Nederland. Nu treedt een internationaal gerenommeerde speler met een internationaal marktaandeel van 14% toe tot de Nederlandse markt: DGNB. DGNB staat voor ‘Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen’ (ofwel de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen). Adamasgroep is in Nederland voorloper met dit voor Nederland relatief nieuwe manier van certificeren en hier als één van de eerste bij.

DGNB is een duurzaamheidscertificaat voor duurzame gebouwen en gebieden. Het certificaat biedt een hoge mate van flexibiliteit en daarmee kan het DGNB-certificeringssysteem precies worden afgestemd op de verschillende gebruiksmogelijkheden van de aanwezige gebouwen en zelfs op land specifieke eisen.

Gepubliceerd op17 januari 2022 om 0:00