akoestische problemen. Is dat erg? Is dat nodig?

Tekst
BeeldAkoestiek Partner

Heeft u last van nagalm en slechte spraakverstaanbaarheid? Blijf daar dan niet mee zitten, want slechte akoestiek is echt niet nodig. In onze bedrijfsvideo laten we in iets meer dan een minuut zien, hoe wij te werk gaan om akoestische problemen op te lossen.

Maar waarom is een goede akoestiek zo belangrijk?

Goede akoestiek is samen met licht- en luchtkwaliteit een belangrijk onderdeel voor het welzijn in uw woon- of werkomgeving. Verbeteren van het geluid draagt bij aan meer arbeidsproductiviteit en zorgt voor meer concentratievermogen. Ook zorgt het ervoor dat het gewoonweg comfortabeler voelt. Aan de andere kant kan een slechte akoestische omgeving zelfs zorgen voor lichamelijke en psychische klachten. Een dagje werken met lawaai en nagalm kost ontzettend veel energie. Energie die we natuurlijk liever gebruiken voor andere of leukere zaken.

Vaak weet men niet eens dat de akoestische situatie niet goed is, maar ervaart men mogelijk wel de eerder omschreven klachten. De ene persoon is er ook gevoeliger voor dan de andere, maar hoe dan ook beïnvloed geluid je prestaties en heeft het invloed op je gezondheid. Verschillende studies tonen aan dat blootstelling aan lawaai kan zorgen voor bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk of kan leiden tot hartproblemen.

Samen met onze opdrachtgevers proberen we deze problemen te voorkomen door de realisatie van prettige en gezonde leef- en werkomgevingen. We helpen dan om akoestische problemen te voorkomen of om deze op te lossen. Achteraf horen we dan regelmatig "dat hadden we eerder moeten doen" of "wat een verschil en wat een rust".

Door een gesprek en inventarisatie op locatie kunnen we meestal een goed akoestisch advies geven. Vaak doen we dit ook aan de hand van een akoestische meting. Zo brengen we de problemen voor onze opdrachtgevers in kaart geven we aan hoe deze het meest efficiënt zijn te verhelpen. In de meeste gevallen volstaan we met de uitvoering van een standaard RT60 nagalmtijdmeting.

We leveren onze producten voor wonen, kantoor, onderwijs, zorginstellingen, horeca, sport- en cultuuraccommodaties.

Als dealer van diverse merken bieden we standaard al een breed pakket aan mooie akoestische producten en oplossingen. Uit eigen productie leveren we ook maatwerk, duurzame, akoestische producten. Zo maken we bijvoorbeeld wandpanelen, sportpanelen, plafondpanelen, akoestische whiteboard roomdividers en bureauschermen. Maar ook akoestische specials, eventueel op basis van uw ontwerp en input. We denken daarbij probleemoplossend, maar ook creatief met u mee.

Hopelijk mogen we ook samen met u zorgen voor een goede akoestiek. Bel of mail ons met uw vragen. Wij staan voor u klaar, want WE LOVE ACOUSTICS!

Met vriendelijke groet,

Team AkoestiekPartner

Gepubliceerd op24 februari 2022 om 13:25