alles wat je moet weten over overspanningsbeveiliging
Bij iedereen zijn er wel elektrische apparaten terug te vinden in huis, van de televisie in de woonkamer tot en met de koelkast waar je al je eten en drinken in bewaard, al deze dingen gebruiken elektriciteit. Het is vanzelfsprekend dat we altijd elektriciteit tot onze beschikking hebben, maar er kan ook iets gebeuren waardoor dat ineens niet meer het geval is. Zo kan de bliksem inslaan, maar dan heb je niet alleen geen stroom meer, dan is de kans ook aanwezig dat er elektrische apparaten beschadigd zijn. Hiervoor heb je een overspanningsbeveiliging, hieronder vertellen we je hier alles over.
Waarom moet je overspanningsbeveiliging toepassen?
Zoals net al verteld kan een hele erge stroompiek, zoals de bliksem die inslaat, er voor zorgen dat je elektrische apparaten overbeladen worden met stroom en dan kapot gaan. Zelfs als je laptop of computer in het stopcontact zit kunnen deze kapot gaan, dan ben je ook gelijk al je bestanden kwijt. Daarom moet je overspanningsbeveiliging aansluiten, zeker bij een nieuw kantoor.
Welke soorten overspanningsbeveiliging zijn er?
Je hebt twee verschillende manieren van overspanningsbeveiliging, zo kun je een stekkerdoos aanschaffen waarin een overspanningsbeveiliging zit ingebouwd. Op deze manier kun je meerdere apparaten tegelijk beschermen door ze allemaal in de zelfde stekkerdoos te steken. Ook kun je overspanningsbeveiliging aanschaffen voor het hele huis, hierbij wordt het direct op het elektriciteitsnet van je huis aangesloten.
Hoe sluit je overspanningsbeveiliging aan?
Bij een stekkerdoos kun je heel gemakkelijk de overspanningsbeveiliging aansluiten, je doet de stekkerdoos in het stopcontact en je stopt de apparaten in de stekkerdoos. Om overspanningsbeveiliging op je hele huis te laten aansluiten moet je over het algemeen een professional inhuren, je werkt namelijk wel met elektriciteit en kunt eenvoudig geƫlektrocuteerd worden als je niet weet waar je mee bezig bent.
We bezitten ontzettend veel elektrische apparaten in huis, de ene is belangrijker om te behouden als de ander. Maar deze apparaten kunnen eenvoudig kapot gaan wanneer er een stroompiek is door bijvoorbeeld een blikseminslag. Om deze beschadiging te voorkomen heb je overspanningsbeveiliging. Je hebt twee verschillende soorten, zo kun je een stekkerdoos aanschaffen waarin overspanningsbeveiliging ingebouwd zit en je kunt het laten toepassen op je volledige huishouden. Een stekkerdoos kun je eenvoudig zelf aanschaffen en installeren, maar als je overspanningsbeveiliging voor het gehele huis wilt, dan kun je beter een professional inschakelen die weet waar hij mee bezig is.
1701BZ Heerhugowaard