Deel deze spotlight

Architectuur die verbindt

Tekst
BeeldACO B.V.

Beyond.aco is een internationaal virtueel event, georganiseerd door AIT-dialog. Met tot nu toe bijna 6.000 deelnemers uit 95 landen en 6 continenten trekt de evenementenreeks speciaal voor architecten, stedenbouwkundigen, ingenieurs en landschapsarchitecten veel aandacht.

“Architecture across continents” is een tour langs de zeven continenten van de wereld waarbij internationaal gerenommeerde architecten en andere experts inspirerende projecten presenteren. Bij deze projecten kregen ze te maken met nieuwe omstandigheden in stedelijke omgevingen en landelijke gebieden. Ze laten op inspirerende wijze zien hoe ze innovatief, experimenteel en duurzaam op mondiaal en lokaal niveau omgaan met extreme uitdagingen ter plaatse en meebewegen met de gevolgen van veranderingen.

“Beyond betekent meedenken over een bouwcultuur die nieuwe wegen inslaat, voorbij aan normen en standaarden en weg van de mainstream, zonder daarbij de maatschappelijke relevantie en actuele en lokale omstandigheden uit het oog te verliezen.”

Nederlands project Marktpleinen Grote Plas Raalte uitgelicht bij Beyond.aco

Deze keer staat bij de onderdeel ‘ACO On Site’ een actueel Nederlands project van IAA Architecten in de spotlight, waar - in samenwerking met ACO BV Nederland - een transformatie naar een intelligente, klimaatadaptieve, duurzame en leefbare stedelijke ruimte succesvol is gerealiseerd.

Er wordt al veel over klimaat adaptieve oplossingen gepraat, maar Gemeente Raalte deed het gewoon! Zij hebben de stap genomen om het ACO Intelligent Duurzaam Afwateringssysteem (I-DSAS) toe te passen in het centrum van Raalte. Als eerste gemeente in Nederland beschikken zij nu over een vol automatisch regenwatergeefsysteem voor het stedelijk groen en besparen zij hiermee water, tijd en energie. Bovendien wordt wateroverlast voorkomen en, niet onbelangrijk, een CO2 reductie gerealiseerd. Chiel Lansink van IAA Architecten en Rieks Hulst van ACO vertellen hoe wij dit samen hebben bedacht en uitgevoerd!

Overige sprekers: Mario Cucinella, Mario Cucinella Architecten | Bologna/Milaan, Italië & Binke Lenhardt, CROSSBOUNDARIES, CN-Beijing

Ga met ons mee op deze reis rond de wereld! Neem deel aan ons volgende live-evenement op 15 november 2023 en kijk uit naar bijzondere onderwerpen en inspirerende lezingen.

Let op: Beyond.aco is online, maar wel een live-event. Exclusief op 15 november om 17.00 uur

Gepubliceerd op26 oktober 2023 om 12:32
Adres
Postbus 217
7000 AE Doetinchem