Deel deze spotlight

Biobased isolatiemateriaal

TekstThermohanf
BeeldHempflax Building Solutions

Architecten die op zoek zijn naar een duurzaam isolatiemateriaal dat zowel energie-efficiënt als gezond is voor gebruikers, kunnen hun zoektocht staken. De biobased Thermo Hanf Combi Jute isolatie is extreem duurzaam, ademend en schimmelwereld. Het isolatiemateriaal biedt zeer goede bescherming tegen warmte en kou, slaat CO2 op, is brandveilig en zorgt bovendien voor geluidsisolatie. We zetten de voordelen voor u op een rij.

Duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal

Een van de belangrijkste voordelen van dit biobased isolatiemateriaal is dat het duurzaam is. Hennep is een hernieuwbare, snel groeiende bron waar geen pesticiden of herbiciden aan te pas komen. Bovendien vereist hennep weinig water en energie, minder dan elk andere grondstof voor isolatiematerialen, waardoor het niet alleen duurzaam maar ook milieuvriendelijk is. Dat het biobased isolatiemateriaal op basis van hennep volledig biologisch afbreekbaar is en geschikt is voor recycling maakt het verhaal nog evidenter.

Thermisch en akoestisch isolatiemateriaal

Thermo Hanf Combi Jute draagt significant bij aan de energie-efficiëntie van de bouwwerken waarin het biobased isolatiemateriaal is toegepast. Het materiaal heeft een hoge warmte-opslagcapaciteit en biedt uitstekende isolatie, ook op akoestisch gebied. Hiermee is dit product zeer geschikt voor toepassing in gebouwen waarin akoestiek en geluidsreductie de aandacht verdienen, denk aan kantoren of scholen.

Hennep: gezond en veilig

De biobased isolatie van Thermo Hanf is vrij van schadelijke stoffen als chemicaliën of allergenen en is hiermee 100% veilig voor gebruikers van gebouwen waarin het isolatiemateriaal is toegepast. Het materiaal is bovendien brandvertragend en kenmerkt zich door een lage brandbaarheid.

Beschikbaarheid

Thermo Hanf Combi Jute is op voorraad verkrijgbaar bij de biobased en reguliere bouwmaterialenhandel en op aanvraag in specifieke afmetingen te verkrijgen.

Verwerking Thermo Hanf Combi Jute is een eenvoudig en veilig te verwerken isolatiemateriaal welke met zowel als elektrische en handgereedschap is in de vakhandel verkrijgbaar.

Het is duidelijk, Thermo Hanf Combi Jute biedt opvallende voordelen en is een geweldige keuze voor architecten die op zoek zijn naar duurzame bouwmaterialen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Ga voor Thermo Hanf Combi Jute isolatie en bouw met een duurzaam hart!


Gepubliceerd op16 mei 2023 om 7:00