Deel deze spotlight

Bouwen of renoveren? Een goede architect bedenkt de ideale woonoplossing voor jou

TekstTwenty Four Webvertising B.V
BeeldXYTO Media

Als je op zoek bent naar andere woonruimte die je helemaal naar jouw zin wilt maken, heb je twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor nieuwbouw of renovatie van een bestaande woning. Voor velen gaat er niets boven het bouwen van een nieuwe woning waarbij je voor een groot deel zelf helemaal de indeling kunt bepalen. Nieuwbouw is echter lang niet altijd mogelijk. Renovatie is dan een goed alternatief. In beide situaties kan een goede architect de voor jouw ideale woonoplossing ontwerpen.

Plussen en minnen

Aan zowel nieuwbouw als renovatie kleven bepaalde voor- en nadelen. Nieuwbouw heeft als grote voordeel dat je het huis van beneden tot boven helemaal opbouwt. Je kunt de nieuwste technieken toepassen en rekening houden met allerlei eisen en wensen. Het nadeel is dat een nieuwbouwhuis niet zomaar kan worden gerealiseerd. Het voordeel van renovatie is, dat je eerder aan de slag kunt. Ook als je een liefhebber van authentieke woningen bent, is renovatie een betere keuze. Het nadeel bij renovatie is dat grote ingrepen lang niet altijd mogelijk zijn of enorm kostbaar worden. Je zit namelijk voor een groot deel vast aan de mogelijkheden die het huis heeft. Ook mag je lang niet altijd al je aan het exterieur doorvoeren.

Werken vanuit huis? Zorg voor een goede ruimte

Of je nu nieuwbouw doet of renovatie. Je moet goed over je woonwensen nadenken. Hoe zit het bijvoorbeeld met je werkomgeving? Thuiswerken is na Corona ook nog altijd in trek en zal dit ook wel blijven.

Er zijn diverse beroepen die je vanuit huis kunt uitoefenen. Bijvoorbeeld die van een websitebouwer of SEO-specialist. Een SEO-specialist houdt zich bezig met het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachines zoals Google. Het doel ervan is om een website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen op het moment dat er iemand een relevante zoekopdracht doet in zijn webbrowser. Zoekmachine optimalisatie richt zich enerzijds op de techniek van de website. Hoe beter jouw site presteert, des te beter de zoekmachine jouw site zal ranken. Daarnaast zijn kwalitatief goede en relevante teksten, de juiste zoektermen en backlinks van belang.

Het is een drukke maar heel leuke baan waarbij je op zijn tijd wel zeer geconcentreerd moet kunnen werken. Het is dan heel fijn als je een aparte werkkamer hebt, waar je zonder dat je door allerlei zaken in je omgeving wordt gestoord.

Denk hier dus aan als je gaat bouwen of renoveren. Neem hierbij ook direct zaken mee als netwerk, verlichting en klimaatbeheersing. Zeker bij renovatie is een kleine mobiele airco een prima oplossing. In de zomer, die tegenwoordig steeds warmer zijn, wil je ook in je werkkamer onder aangename omstandigheden je werk kunnen doen. Wil je ook op vakantie gebruik maken van een airco in jouw caravan, dan kan je ook voor een mobiele airco caravan variant kiezen, die nog een stuk kleiner zijn dan de het model voor in huis. De capaciteit is wat kleiner maar de ruimte die moet worden gekoeld, is dat ook.


Gepubliceerd op11 mei 2022 om 12:05
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Bo van der Meij