Deel deze spotlight

Centraal stofzuigen voor iedereen

Tekst
BeeldSnoek Centraal Stofzuigerapparatuur BV

HOE SCHOON IS JOUW STOFZUIGER?

De stofzuiger is één van de meest vervuilende apparaten in huis. Vervuilend? De stofzuiger verzamelt alle vuil als zand, stof, huidschilfers, haren en etensresten. In het apparaat begint het verteringsproces hiervan onder invloed van micro-organismen en bacteriën. Bij de volgende stofzuigronde worden niet alleen stof en vuil opgezogen maar blaast het apparaat ook fijnstof en afvalproducten van deze micro-organismen en bacteriën uit. Dit is herkenbaar als de muffe stofzuigerlucht en de fijne stofdeeltjes die met tegenlicht te zien zijn. Een ramp voor mensen met astma en allergieën.

WAT IS EEN CENTRAAL STOFZUIGSYSTEEM?

Bij een centraal stofzuigsysteem staat het apparaat niet in de ruimte waar u stofzuigt. De centrale stofzuiger bevindt zich op een vaste plek in de woning waar hij niet in de weg staat. Bijvoorbeeld in de kelder, garage, zolder, bijkeuken of technische ruimte . Het opgezogen stof en vuil verdwijnt via de stofzuigerslang en de buizen naar de opvangzak in de stofzuiger. De blaaslucht verdwijnt via de uitblaas naar buiten of in de kruipruimte. Het vuil blijft achter in de goed afgesloten stofzak. In de woonruimten zelf vindt geen uitstoot van fijnstof en luchtjes plaats.

VOORDELEN:

  • Met een centraal stofzuigsysteem in huis wordt uw huis écht schoner! Er blijft geen fijnstof achter in de ruimten waar u stofzuigt.
  • U werkt sneller, efficiënter en reukloos. Zodra de slang is aangesloten, kunt u beginnen met stofzuigen.
  • Omdat de machine zelf niet in de ruimte staat, hoort u geen hinderlijk motorgeluid.
  • De motor van een centraal stofzuigsysteem is krachtiger dan de motor van een gewone stofzuiger.
  • Het centrale stofzuigsysteem is een vaste installatie in uw woning en zal de waarde hiervan verhogen.

Stofzuigen blijft huishoudelijk werk maar is met een centraal stofzuigsysteem wel makkelijker.

Tekst & Fotografie: Snoek

Gepubliceerd op2 april 2019 om 14:01