Deel deze spotlight

De innerlijke en uiterlijke schoonheid van trappen

TekstEestairs
BeeldMatthew Momberger- MBRGR Photography

Ontwerpers van trappen gebruiken ze meestal als centraal punt in interieurs, bijvoorbeeld in een kantoor, een winkel of een woning. Zodra u deze interieurs betreedt, valt uw blik op de trap omdat deze bijna altijd het meest indrukwekkende architecturale element is.

Maar dat visuele moment - u zou het de Wow-reactie kunnen noemen - kan eerder komen. In sommige van de meest creatief ontworpen projecten waaraan we hebben meegewerkt, hebben de trappen een belangrijke impact nog voor je het gebouw binnenkomt. Zoals u aan de volgende trappen kunt zien, kan het effect dat de trap geeft soms vanaf buiten al te zien zijn.

Bel Air is een van de meest exclusieve, met sterren beladen wijken van Los Angeles, en de trap in dit huis op een heuveltop is het eerste wat u ziet als de voordeur opengaat. En omdat de gevels van glas zijn, is dat ook waar het oog op valt als u buiten staat. De stalen trap ziet er eenvoudig uit, maar het was een grote uitdaging omdat er geen centrale kolom is - dus werden de structurele lasten overgebracht van de binnenste staander naar steunen die in de overloop waren verborgen.


EeStairs & SPF Architects

EeStairs heeft een stijlvol trappenhuis mogen produceren voor luxe woning in een van de beroemdste buurten van de VS, Bel Air, Californië.

Orum Residence is een 18.000 vierkante voet eigenschap, ontworpen om subtiel te 'zweven' boven en het uitzicht en omgeving zo veel mogelijk te benutten.

Aan de hand van een door de architect gedefinieerde unieke driehoekige vorm, heeft EeStairs een vrijdragende stalen trap ge-engineerd zonder ondersteuning ter plaatse van de bordessen. Ondanks het hoge eigen gewicht van de trap met natuurstenen treden voldoet deze toch aan de geldende regelgeving waaronder aardbeving bestendigheid.

De volledige ondersteuning van de trap is afkomstig vanuit de binnenste trapboom, de ondersteuning van de buitenste trapboom is afkomstig van een uit het zicht gewerkte constructie in de bordessen.


Gepubliceerd op15 december 2022 om 13:20