Deel deze spotlight

Dewin FermaPIR® bouwplaten, afwerken en isoleren in één handeling

Tekst
BeeldDewin Isolatie

Duurzaam binnen isoleren én afwerken? FermaPIR® geïsoleerde bouwplaten van DEWIN zijn geschikt voor binnentoepassingen in nieuwbouw én renovatieprojecten. Door de hoge isolatiewaarde van PIR kan de dikte van de totale bouwplaat beperkt blijven en blijft er méér binnenruimte (BVO) over. Het paneel is leverbaar als een handzaam plafondelement en in langere uitvoering als wandpaneel. 'In situaties waarbij eisen gesteld worden aan de bestendigheid tegen vandalisme, zoals in fietsenkelders en bergingen is FermaPIR® óók een efficiënte oplossing,' aldus Denes Elsjan van Dewin, de producent in Winterswijk.

Fermacell BV, met veel kennis over droge afbouw, en Dewin, producent van geïsoleerde bouwplaten, zijn partners voor FermaPIR®. De toplaag van fermacell® is een robuuste afwerking die een prima aanzicht voor publieke ruimtes biedt maar die, indien gewenst, ook gemakkelijk behangen, geschilderd, gepleisterd of betegeld kan worden. Hiervoor kunnen de methodes worden gebruikt zoals gebruikelijk voor fermacell® platen. Montage met High Tack Montagekit maakt snelle montage mogelijk zonder stempelen! FermaPIR® draagt bij aan de BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie-scores en wordt onder ISO-14001 geproduceerd. Tevens kun je op de FermaPIR® bouwplaten op eenvoudige wijze armaturen en leidingen monteren, dat is op een gipsplaat niet mogelijk.

De bouwplaten van FermaPIR® hebben een aantal belangrijke voordelen:

·        Geschikt voor isoleren aan de binnenzijde - Op het moment wordt er heel veel gerenoveerd en moet er aan de binnenzijde geïsoleerd worden. Dan is het van groot belang dat een plaat niet al te dik is, zodat je zo min mogelijk binnenruimte gebruikt.

·        Robuuste plaat, stootvast – In openbare ruimtes kan isolatie door gebruikers eenvoudig per ongeluk of met opzet beschadigd worden. FermaPIR® is stootvast en hufterproof en bestand tegen beschadiging.

·        Gemakkelijk afwerken zoals fermacell® - De FermaPIR® bouwplaten zijn net als de platen van fermacell op vele manieren eenvoudig af te werken.

·        Ook zonder afwerking een esthetisch aanzicht – Voor openbare ruimtes is afwerking niet noodzakelijk. De plaat ziet er zonder afwerking ook al fraai uit.

The Olympic 1962

Een mooi project waar de bouwplaten van FermaPIR® zijn gebruikt, is The Olympic 1962. Bij de renovatie van de vroegere Citroëngebouwen in Amsterdam is FermaPIR® in het plafond van het restaurant NENI gemonteerd.

De Kolping Nijmegen

De woonwijk De Kolping in Nijmegen wordt grootschalig gerenoveerd en is bekend van de gelijknamige NCRV tv-serie. In de portiekflats in deze wijk wordt FermaPIR® gebruikt voor na-isolatie van de kelders. De plafonds in de kelders van oude flats zijn vaak niet hoog en dan is de stootvastheid van fermacell® ideaal om toekomstige beschadigingen te voorkomen.

Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden van Dewin FermaPIR® bouwplaten? Neemt u dan contact op met ons. Zie voor meer informatie www.dewinisolatie.nl

Gepubliceerd op11 juni 2020 om 11:17