Deel deze spotlight

Ebbingekwartier in Groningen kiest voor Nophadrain Groendaksysteem

Tekst
BeeldNophadrain BV

In de buurt van het stadscentrum van Groningen worden verschillende woningen gebouwd die allemaal horen tot het Ebbingekwartier. Een terrein aan diversiteiten die moet bijdragen aan de verbinding met de stad. Nophadrain levert voor dit mooie project het Nophadrain Parkeerdaksysteem gecombineerd met het Nophadrain Intensief Groendaksysteem.

BDG Architecten heeft het ontwerp van blok 6 van het Ebbingekwartier gemaakt. Het plan behelst een bijzonder woongebied tegen het historisch stadscentrum van Groningen. Binnen de drie bouwblokken is een diversiteit aan woningtypen opgenomen, zoals stadsvilla’s, appartementen, eengezinswoningen en starterswoningen.

Het voormalig CiBoGa-terrein kenmerkt zich door het industriële karakter. Deelplan 6 is opgebouwd uit gesloten woonblokken, welke als ‘schotsen’ in de situatie zijn geplaatst. Aan de zuidzijde sluit het plan aan op de historische route, die verschillende monumenten met elkaar verbindt.

Op een van de daken wordt een berijdbaar parkeerdaksysteem aangelegd dat gecombineerd wordt met een Nophadrain Intensief Groendaksysteem. De totale omvang zal ca. 1.200 m2 zijn. 

Toegepaste producten / opbouw gebruiksdak:

  • ND TSF-100 Glij- en Beschermfolie
  • ND 620hd Drainagesysteem
  • ND WSM-50 Waterreservoirplaat

Binnenkort zullen op www.nophadrain.nl een aantal foto's worden geplaatst om de voortgang van dit project te laten zien.

Gepubliceerd op26 april 2018 om 13:46